Черги на автомобілі в Україні розтяглися аж до січня

00:28 13.09.2006
Черги на автомобілі в Україні розтяглися аж до січня

Купити новеньке авто в Україні сьогодні не так вже й просто. Омріяного доведеться чекати від двох тижнів до кількох місяців. Попит на машини такий великий, що автодилери за ним не встигають.

Цього року Україна друга за темпами зростання автопродажів у Європі. Попит порівняно з минулим роком зріс на 40 відсотків. Як результат - величезні черги у салонах, клієнти чекають, доки омріяна автівка зійде нарешті з конвеєра. Найбільший попит на машини вітчизняного збирання.

Віктор Тихомиров, начальник департаменту продажів авто вітчизняного виробництва автосалону: "В среднем продается порядка 180 авто в месяц".

Та й у чергу нині можна стати лише за умови часткової передоплати – від 5 до 30 відсотків вартості самої машини. Попит не меншає. Апогей ажіотажу на автівки відомих брендів за більш-менш прийнятною ціною – 15-16 тисяч доларів. У салонах, що їх продають, черги аж до січня.

Ігор Кузьмишин, начальник відділу продажів японських авто автосалону: "Сейчас у людей предоплату не берем. Нет возможности оговорить, когда будет авто, потому что мы не можем прогнозировать конкретных продаж и прогнозировать клиенту конкретное поступление автомобиля".

Дилери прогнозують, що наступного року вітчизняний авторинок заспокоїться. Враховуючи цьогорічний досвід, 2007-го значно збільшать замовлення у заводів-виробників.


Источник: autooboz.com.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015