Ford пропонує нову систему `Easy Fuel`

09:03 03.12.2005
Ford пропонує нову систему `Easy Fuel`Кельн (Німеччина), 23 листопада, 2005 - Коли Рудольф Дизель у 1892 році винайшов свій двигун з більшим КПД, він навряд чи уявляв, якою буде ситуація сьогодні: на автозаправних станціях бензин і дизель наливають із схожих насосів, розташованих по 4-6 у ряд. Але тим, хто випадково заправить дизельний автомобіль бензином, доведеться заплатити за свою помилку ?4,000-?5,000 ($4,700-$5,900).

Ford of Europe пропонує рішення проблеми помилкового вибору пального, з якою кожного року стикаються сотні тисяч європейців. Його назва - Easy Fuel, і це простий пристрій, який не дозволяє вставити патрубок бензинового насосу до баку автомобіля з дизельним двигуном.

„Ford має намір захистити всіх клієнтів від пошкоджень двигуна, - каже інженер паливних систем Ford Стефан Б'юро. - З системою Easy Fuel ми розробили метод безпомилкового заправлення, що має особливе значення для наступного покоління безшумних дизельних двигунів, які працюють майже непомітно - помітна лише відмінна динаміка та значна економія пального."

Система Easy Fuel, що має запатентований засіб захисту від неправильного вибору пального, складається з герметичної втулки наливного патрубка та пристрою для введення патрубка насоса, який підводить патрубок до отвору паливного бака. У втулці знаходиться датчик діаметра, який дозволяє вставити в наливну горловину лише більший за розміром дизельний патрубок і блокує доступ бензиновим патрубкам меншого діаметру. Систему почнуть встановлювати на автомобілі Ford через два роки після завершального тестування.

На відміну від бензинових двигунів, де стискається паливно-повітряна суміш, у дизельних двигунах компресії зазнає лише повітря, а після цього до циліндру потрапляє дизельне пальне, і суміш запалюється. Якщо заправити дизельний двигун бензином, це може призвести до пошкоджень паливного насосу, системи впорскування, а також до серйозних проблем із двигуном.

Сучасні дизельні двигуни мають складні системи впорскування під високим тиском, які зазвичай дуже чутливі до заправлення невідповідним пальним. Навіть якщо автомобіль пройде коротку відстань, деталі паливного насосу може заклинити, що призведе до необхідності заміни деталей усієї системи впорскування.

З огляду на зростання ринку дизельних авто - приблизно 50 відсотків автомобілів, що продаються в Європі, мають дизельні двигуни - проблема заправлення невідповідним пальним стає актуальнішою. У Великій Британії, наприклад, де дизельні сімейні авто - це порівняно нове явище, Автомобільна Асоціація повідомляє про 43 000 поломки в результаті приблизно 120 000 випадків ненавмисного заправлення іншим пальним у 2003 році, а показники наступних років очікуються на тому ж рівні.

В інших Європейських країнах, таких як Німеччина та Франція, дизельні автомобілі з'явились раніше, і число проблем, пов'язаних із помилковим вибором пального, дещо менше. Проте, як свідчать автомобільні журнали, таких помилок припускаються навіть досвідчені водії. Залежно від серйозності пошкодження, ремонт двигуна може коштувати від ?120 до ?4,000-?5,000 (найбільша сума стосується капітального ремонту).

Система Easy Fuel привертає широку увагу. Журнал Autocar, провідне британське видання для автолюбителів, на початку листопада присудив системі Easy Fuel приз „Ідея місяця".

Редактор Autocar Роб Аерне каже: „Якщо все геніальне - просто, то запропонована Ford система Easy Fuel підпадає під це визначення. Вона здатна позбавити водіїв серйозних проблем і високих витрат на ремонт, пов'язаних із заправленням дизельного двигуна бензином. Ми вважаємо, що це геніальний задум, гідний призу „Ідея року" від журналу Autocar.

Отримуючи винагороду, Б'юро сказав: „Ми у захваті від того, що одержали цей приз від Autocar. Компанія Ford прагне зробити керування автомобілем легким і приємним. Для цього ми постійно вдосконалюємо конструкцію наших моделей та впроваджуємо нові ідеї, такі як концепт-система Easy Fuel."


Источник: Ford Украина
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015