Відтепер за електрокарами закріплюються виключно «зелені» номерні знаки

14:57 10.09.2024
Відтепер за електрокарами закріплюються виключно «зелені» номерні знаки

Електрокари стають все більш популярними через свою екологічність. Вони не викидають шкідливі гази під час експлуатації, що сприяє зменшенню забрудненню навколишнього середовища.

За транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння, закріплюються виключно «зелені» номерні знаки. Це таблички із символами зеленого кольору та окремими серіями латинськими літерами.

Звертаємо увагу, що транспортні засоби з електричним двигуном звільняються від сплати пенсійного збору при першій реєстрації. Алгоритм та процедура здійснення реєстраційних дій залишається незмінною, як і для автівок на двигунах внутрішнього згорання. 

Раніше власники екологічних автомобілів у сервісних центрах МВС отримували номерні знаки державної реєстрації із символами зеленого кольору на білому фоні за бажанням. При зміні транспортного засобу вони залишали на платному зберіганні свої звичайні номерні знаки, а згодом перезакріплювали їх на електромобіль чи електромотоцикл.

Наразі номерні знаки можна використовувати виключно за таким алгоритмом:


Источник: Головний сервісний центр МВС
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015