Stellantis не буде розпродавати свої бренди

19:19 03.09.2024
Stellantis не буде розпродавати свої бренди

Stellantis вирішив не позбуватися неприбуткових марок. Всі 14 брендів «під парасолькою» автогіганта залишаться в строю. Про це стало відомо завдяки новій заяві керівництва концерну, яке нещодавно мало намір продати або зовсім відмовитися від нерентабельних брендів. Тепер же стало відомо, що Stellantis все ж таки залишиться вірним обіцянці, яку дав у 2021 році, коли був сформований: тоді концерн мав намір розвивати всі підконтрольні марки.

Лише місяць тому глава Stellantis Карлос Таварес натякав на прощання з нерентабельними брендами. За його словами, Stellantis уже не може дозволити собі утримувати бренди, які не приносять прибутку.

Серед найімовірніших кандидатів на виліт експерти називали Maserati, Lancia і DS Automobiles. Першій пророкували продаж, двом іншим - закриття. При цьому принаймні щодо Lancia прогноз викликає питання, оскільки марка нещодавно отримала шанс на відродження і представила нові моделі. Оновлює лінійку і Maserati.

Також у зоні ризику опинилися Chrysler і Dodge. Асортимент першого після відмови від седана 300C звівся до однієї моделі - мінівена Pacifica. З другим після появи кросовера Hornet ситуація змінилася на краще, хоча модель і являє собою перероблений Alfa Romeo Tonale.

Решті брендів зникнення або продаж не загрожують, говорили експерти. Fiat, Opel/Vauxhall, Peugeot, Citroen, Jeep і Ram цілком конкурентоспроможні, а Alfa Romeo Таварес нещодавно назвав «найбільшою перлиною» концерну.


Источник: Мотор
Фото: Stellantis
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015