Гіперкар Naran отримає 1062-сильний мотор

17:03 14.08.2024
Гіперкар Naran отримає 1062-сильний мотор

Британська компанія Naran Automotive представить прототип суперкара Naran на виставці в Лондоні та поділиться свіжою інформацією про проект.

Ідейним натхненником та інвестором автомобільної компанії Naran Automotive є підприємець Амір Наран (Ameer Naran), засновник і власник авіасервісу Vimana Private Jets. Компанія була заснована 2020 року і залучила для реалізації проєкту нового суперкара багатьох відомих і талановитих людей.

Так, над створенням вигляду машини працював колишній дизайнер McLaren Йовін Вонг (Jowyn Wong), який був автором зовнішності спорткарів Apollo IE і De Tomaso P72. За технічну складову відповідає британська інжинірингова компанія EY3 Engineering та її технічний директор Даніель Менсе (Daniel Mense), автор електричного суперкара Nio EP9.

В основі спорткара лежить платформа BMW 8 Series. Під капотом новинки розташували 5-літровий V8 із двома турбонагнітачами. Він розвиває потужність 1062 к.с. (781 кВт), а крутильний момент досягає 1036 Нм. У доведенні мотора брала участь відома німецька тюнінгова компанія Racing Dynamics з Аахена. Реалізувати гігантський потенціал мотора допомагає повнопривідна трансмісія.

Купе Naran має карбоновий кузов, регульовану підвіску на подвійних важелях, електрогідравлічний підсилювач керма, карбонові гальма і 22-дюймові колісні диски. Активний аеродинамічний обвіс, здатний генерувати притискну силу до 1377 кг. За даними виробника, на розгін до першої «сотні» автомобілю знадобиться всього 2,3 секунди, а максимальна швидкість сягатиме 370 км/год.

Вартість суперкара на сьогоднішній день заявлена на рівні 2 мільйонів євро. Загалом планується виготовити 39 екземплярів купе Naran, а заповнити заявку на придбання вже можна на сайті виробника.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Naran Automotive (@naranautomotive)


Источник: Авто Центр
Фото: Naran Automotive
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015