Китайський виробник електромобілів HiPhi запускає процес банкрутства

17:01 13.08.2024
Китайський виробник електромобілів HiPhi запускає процес банкрутства

Понад сотня виробників електромобілів борються за виживання на конкурентному китайському ринку, і деякі з них вибувають із гонки.

Китайський виробник електромобілів Human Horizons Group Inc., компанія, що стоїть за брендом HiPhi, подала заяву на реструктуризацію перед банкрутством, ставши ще однією жертвою жорстокого автомобільного ринку Китаю.

Згідно з судовими документами, виробник подав заяву до Народного суду в Яньчені, місті на сході Китаю, де розташована його фабрика, заявивши, що його активи більше не покривають борги станом на квітень і відповідають умовам для банкрутства.

Суд постановив, що Human Horizons відповідає умовам для реструктуризації, і призначить адміністратора для нагляду за процесом на шість місяців з можливістю продовження ще на три місяці.

Виробник електромобілів, який переживає труднощі, призупинив виробництво з лютого після закриття магазинів і неспроможності розрахуватися з постачальниками через роки низьких продажів. У 2023 році компанія поставила менше 8000 своїх розкішних електромобілів.

Тяжке становище HiPhi ілюструє проблеми, з якими стикаються автовиробники в Китаї, де понад 100 брендів були втягнуті у цінову війну на тлі уповільнення споживчого попиту через паніку навколо коронавірусу, економічну стагнацію та припинення національних субсидій на придбання електромобілів у 2022 році. Інші менші гравці, включаючи WM Motors Holdings Ltd і підрозділ електромобілів забудовника China Evergrande Group, також перебувають на межі краху.

Human Horizons намагалася знайти зовнішню допомогу, і в травні китайські ЗМІ повідомили, що компанія під назвою iAuto Group погодилася надати 1 мільярд доларів для підтримки команди та відновлення виробництва. Однак ця угода, схоже, застопорилася через рух компанії до процедури банкрутства.


Источник: 24tv.ua
Фото: HiPhi
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015