«Швидка» на базі Peugeot Partner обслуговуватиме хворих на Дніпропетровщині

15:09 13.08.2024
«Швидка» на базі Peugeot Partner обслуговуватиме хворих на Дніпропетровщині

Карета швидкої медичної допомоги на базі фургона Peugeot Partner зустрічається не часто. Однак нещодавно один з них поповнив автопарк Зеленодольської громади.

Медичний заклад громади отримав автомобіль у рамках програми USAID Dobre. Про таку обновку йдеться у повідомленні Зеленодольської МТГ, що на Дніпропетровщині.

Постачання виконано Global Communities за фінансуванням Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програма Dobre тісно співпрацює зі 100 територіальними громадами у десяти областях України.

Попри невеличкі розміри, медичний автомобіль спроможний перевозити як персонал медзакладу, так і хвору людину. На виїздах може працювати бригада з двох медиків, один з яких сидить поруч з водієм у передній частині машини, а другий - у салоні по правому борту.

По ліву руку від медика у салоні розміщені ноші для транспортування лежачого хворого. Там є облаштовані шафи та ніші для обладнання й допоміжної атрибутики, починаючи від кисневого концентратора, дефібрилятора й закінчуючи електрокардіографом та іншим устаткуванням й інструментарієм.

Peugeot Partner належить до лінійки автомобілів спецпризначення для сільської місцевості - легкий, маневровий, адаптований до українських доріг та складного рельєфу. Однак у щільній забудові мегаполісів такий автомобіль також незамінний завдяки малим габаритам.

У будь-якому разі автомобіль має м'який плавний хід. Комфорт забезпечує повністю незалежна підвіска всіх коліс, що навіть на бездоріжжі забезпечить зручне транспортування бригади та пацієнта.

У моторній ніші стоїть дизельний двигун 1,6 HDi потужністю 92 кінські сили. Витрати палива можуть коливатися від 4,6 до 8,2 л на 100 км, а в складних дорожніх умовах навіть в межах 10 л, що також доволі економічно.

З отриманням такого автомобіля результативність Програми вдосконалення медичних послуг у Зеленодольській громаді на 2024-2027 роки зросте: виїзди до хворих будуть оперативніші, а їх доставлення до лікувального закладу - своєчасні та комфортніші.


Источник: 24tv.ua
Фото: Зеленодольська громада
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015