Автомобілі вінницьких чиновників переробляють на багі для військових

15:55 09.08.2024
Автомобілі вінницьких чиновників переробляють на багі для військових

Вінницька мерія знову відправила нашим армійцям два багі, підсиливши транспортний потенціал одного з підрозділів Головного управління розвідки Міноборони України.

Як і у минулі рази, швидкі, маневрові та малопомітні машини також підготували за запитом: бійці спецпідрозділу потребували легкої техніки для підвозу боєкомплектів на поле бою й транспортування поранених.

«Ці машини вже показали себе в роботі. Серед їх переваг - гарна прохідність в умовах бездоріжжя та непомітність для ворожого ока», - підкреслив секретар міськради Павло Яблонський.

З початку повномасштабної війни це вже п'ята передача техніки згаданому загону ГУР. Моніторинг пресрелізів Вінницької міськради показав, що нині кожного місяця під патронатом мерії виготовляються й відправляються у підрозділи різних родів військ одну-дві багі.

Такі легкі машини переднього краю комунальні підприємства міста виготовляють зі вживаних автівок. Техніка зроблена добротно, рекламацій на її технічний стан з фронту не надходило, а ось заявки на такі малолітражки приходять постійно. За словами військових, машини «чудово показують себе в польових умовах».

Переобладнання вживаних комунальних автомобілів на фронтові багі узаконено рішенням депутатів міської ради. На сесії депутати підтримали пропозицію й проголосували за зняття з балансу вживаних автівок комунальних підприємств громади.

Фахівці на місцях кожну машину будують під конкретне замовлення за технічним завданням бойового підрозділу.

Нині Вінницька громада на постійній основі підтримує 37 військових формувань. Саме з підшефних підрозділів надходять запити на виготовлення таких автівок.

Нагадаємо, у Вінниці це не єдиний виробник та постачальник багі до бойових підрозділів. Вже 149 машин такого класу виготовила й передала захисникам одна з благодійних організацій, що згуртувала волонтерів не тільки Вінницької, але й інших областей.

З правдивих джерел відомо, що найближча велика постача машин переднього краю від цього благодійного об'єднання очікується напередодні свята Незалежності України.


Источник: 24tv.ua
Фото: Вінницька міська рада
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015