З початку запуску послуги у Дії продано понад 150 тисяч транспортних засобів

19:03 07.08.2024
З початку запуску послуги у Дії продано понад 150 тисяч транспортних засобів

Цифрові технології стрімко змінюються та вдосконалюються, без них складно уявити сучасне життя. Сьогодні громадяни надають перевагу онлайн-сервісам для отримання державних послуг. Однією з найпопулярніших онлайн-послуг сервісних центрів МВС є перереєстрація легкових авто.

З початку запуску послуги у Дії продано понад 150 тисяч транспортних засобів. Це легкові автомобілі, мопеди та мотоцикли. Більшість покупців залишають наявні номерні знаки. Разом з тим комплекти нових номерів із серією DІ закріпили на 17 878 транспортних засобів. Звертаємо увагу: при виборі номерного знака із серією DІ, керувати автомобілем можна виключно після їх отримання у відділенні Укрпошти. Однак, якщо покупець залишив номерний знак попереднього власника - користуватися автівкою можна одразу після того, як свідоцтво про реєстрацію з'явиться онлайн.

У Дії перереєстрація транспортних засобів доступна фізичним особам. Аби скористатись нею, у застосунку мають відображатися паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків, а також у продавця - свідоцтво про реєстрацію авто.

Однак трапляються випадки, коли після перевірки в Єдиному державному реєстрі транспортних засобів приходить відмова у перереєстрації авто онлайн. На приклад, якщо автомобіль знаходиться в розшуку чи наявні обмеження або обтяження - договір не укладається. Але нещодавно сервіс продажу в Дії було вдосконалено, тож громадянам почали надходити причини відмови у перереєстрації. Серед них найпоширеніші:

Після усунення причини відмови перереєстрація транспортного засобу буде доступна онлайн або в сервісному центрі МВС.


Источник: Головний сервісний центр МВС
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015