Компанія Porsche відзначила 50-річчя використання турбонаддуву

19:04 31.07.2024
Компанія Porsche відзначила 50-річчя використання турбонаддуву

Німецький виробник відкрив у фірмовому музеї в Цуффенхаузені спеціальну експозицію під назвою «Beyond Performance. 50 years of Porsche Turbo». Вона присвячена півстолітньому ювілею використання турбонаддуву на автомобілях марки. Експозиція буде доступна для відвідувачів з 30 липня до 12 січня майбутнього року.

«Ми показуємо автомобілі та невеликі експонати, які ніколи раніше не були представлені на виставці», - розповідає куратор музею Айріс Хакер. - «Шанувальники технологій зможуть побачити машини в розрізі, які наочно демонструють технологію Turbo».

Експонати експозиції представлені в різних формах та інсталяціях. Наприклад, у 13-метровій вітрині розміщені технічні експонати, креслення та фотографії. До них належать різні турбокомпресори, перепускний клапан, інтеркулери та система впорскування K-Jetronic. Також відвідувачі зможуть переглянути фільми та цифрові презентації на великих сенсорних екранах, які розповідають про розробку, технології та особливості конструкції.

В експозиції можна побачити оригінальний аркуш зі специфікацією Porsche 911 Turbo RSR з Франкфуртського автосалону IAA 1973 року, технічне креслення Porsche Сoupе покоління 930, спойлер від Porsche 911 покоління 991 з активною аеродинамікою та дизайнерську модель початку 1970-х років.

Відвідувачів зустрічає перший 911 Turbo. Цей автомобіль був подарований Луїзі Піх на її 70-річчя. 29 серпня 1974 року сестра Феррі Порше отримала цей унікальний автомобіль із 2,7-літровим двигуном потужністю 191 кВт (260 к. с.). Від серійних автомобілів він відрізняється тим, що замість емблеми «turbo» на задній частині спорткара стоїть колишній логотип «Carrera». Крім того, ця машина отримала унікальне заднє антикрило, а на бардачку красується значок з ініціалами «LP» і написом «Turbo-Porsche No. 1, Stuttgart-Zuffenhausen, 29 серпня 1974 року».

Ще один унікальний автомобіль - 911 Turbo сімейства 992 у сріблястому двоколірному виконанні - 911 Turbo S «Duet» 2020 року був продуктом співпраці Porsche та виробника літаків Embraer. Ті, хто на той час обирав бізнес-джет Phenom 300E, могли придбати відповідний кастомізований 911 Turbo S.

Різні секції експозиції присвячені таким темам, як «Принцип Turbo», «За межами Turbo» та «Автоспорт». Наприкінці на відвідувачів очікують два автомобілі - Porsche 911 Turbo 1976 року, що належав Феррі Порше, та ювілейний примірник 911 Turbo Lego Big Brick у кольорі Oak Green Metallic.

Спеціально для дітей вперше для спеціальної виставки було розроблено відповідну віку цифрову навчальну пригоду. За допомогою мультимедійного гіда юних відвідувачів супроводжує талісман Porsche 4Kids Тіна Турбо. Гоночний інженер Тіна розповідає про походження імені Turbo і чому музей Porsche відзначає 50-річчя Turbo. Юні відвідувачі зможуть дізнатися цю та багато інших захопливих історій, пов'язаних із турбо. У процесі вони зустрінуть кілька незвичайних автомобілів Turbo і дізнаються, що спільного у Тіни, дітей і Porsche Turbo. Мультимедійний гід включений у вартість входу і доступний у фойє музею. Програма «Tina and the Turbo Secret» доступна німецькою та сімома іншими мовами. Зона Porsche 4Kids також включає в себе 911 Turbo від Lego, звуковий супровід і безліч чудових інтерактивних розваг.


Источник: Авто Центр
Фото: Porsche
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015