На аукціон виставили рідкісний французький родстер Delahaye

17:36 31.07.2024
На аукціон виставили рідкісний французький родстер Delahaye

На торговому майданчику Gooding&Company з'явився цікавий лот. Йдеться про родстер Delahaye 135M 1938 року випуску, який називають найстильнішим автомобілем, виконаним у стилі ар-деко.

До наших днів збереглося лише п'ять родстерів Delahaye 135M Torpedo в кузові Figoni et Falaschi, і один із них останні 25 років зберігався в музеї Петерсена (Лос-Анджелес, США). Саме це авто і готові продати з аукціону. Представлений екземпляр за свою багаторічну історію пройшов дві детальні реставрації і виглядає як новий. Він все також оснащений оригінальним 3,6-літровим шестициліндровим мотором на 116 к.с., який пов'язаний з чотириступінчастою «механікою».

У лістингу зазначено, що дебютував Delahaye 135M Torpedo на Паризькому автосалоні 1936 року і одразу ж привернув до себе увагу. Адже він отримав оригінальну форму кузова з вираженою передньою частиною і розкішним салоном. Загалом було випущено 11 екземплярів моделі, які блискавично розкупили. Той, що зараз виставили на торги, був замовлений алжирським імпортером у 1938 році. Через 54 роки, а саме в 1992-му, автомобіль знайшли на звалищі металобрухту поблизу міста Тізі-Узу.

Родстер перебував у жахливому стані, але реставратори музею змогли відновити його. Звісно, частину кузовних панелей довелося замінити новоділом, а салон перешити сучасними матеріалами. При цьому приладову панель відновлювали за архівними фотографіями, оскільки її не було в знайденому Delahaye. У результаті торгів виручити за раритетне авто хочуть щонайменше 2-3 мільйони доларів.


Источник: Авто Центр
Фото: Gooding Company
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015