Щоб закрити дефіцит кадрів в Україні почали навчати жінок водити автобуси

19:49 25.07.2024
Щоб закрити дефіцит кадрів в Україні почали навчати жінок водити автобуси

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з ООН запустили новий проект під назвою «Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень».

Цей проэкт пілотний і його основна задача - закрити дефіцит водіїв у міській та комунальній транспортних сферах України. В рамках ініціативи навчатимуть жінок водінню автобусів. Ця програма безкоштовна, тому долучитися до неї можуть усі охочі. У відомстві заявили, що зараз у країні не вистачає близько 6000 водіїв, що становить 30% усіх необхідних.

«Мета пілотного проекту - забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водительок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів. Це перша ініціатива Міністерства спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і на подолання стереотипів та упереджень щодо професій», - зазначив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Серед ключових завдань ініціативи:

Після проходження навчання у рамках цього проекту жінки отримають кваліфікаційну картку водія (код 95). Вона відповідатиме європейському стандарту та буде підтвердженням професійної компетенції. Відомо, що фінансову підтримку у реалізації цього проекту надала Швеція.


Источник: Авто Центр
Фото: MEN MEDIA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015