Канада може підвищити мита на китайські електрокари

18:29 21.06.2024
Канада може підвищити мита на китайські електрокари

Уряд прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо готується підвищити мита на електромобілі китайського виробництва, щоб узгодити свою митну політику зі Сполученими Штатами та Євросоюзом. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Оттава досі не ухвалила остаточне рішення, однак, наймовірніше, скоро оголосить про початок публічних консультацій щодо мит, які вдарять по китайському експорту електромобілів до Канади.

Джастін Трюдо перебуває під тиском після того, як США в чотири рази збільшили мита на китайські електромобілі - до 100%, а Європейський Союз заявив про плани підвищити мита до 48%.

Захід стурбований перевиробництвом у Китаї, вбачаючи в цьому спробу домінувати в ланцюгах поставок і підривати західне виробництво. Це стосується, зокрема, електромобілів з акумуляторами, які китайські компанії агресивно просувають на світові ринки.

Прем'єр Онтаріо Даг Форд звинуватив Китай у використанні низьких стандартів праці та брудної енергії для виробництва недорогих електромобілів. Він також закликає уряд Трюдо підвищити мита. Загалом в уряді занепокоєні перспективою, що дешеві китайські електрокари з часом заполонять ринок.

Канадські автопромислові групи закликали Канаду запровадити жорсткі мита. Тим часом екологічні організації стверджують, що важливо підтримувати низькі ціни на електромобілі, щоб на них активніше пересідали канадці та зменшували використання палива.

Публічно Джастін Трюдо і міністри його кабінету заявили, що стежать за тим, що роблять інші країни, однак не зобов?язувалися вводити нові мита.


Источник: Бабель
Фото: ОП
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015