Рада ухвалила законопроєкт про заборону «джипінгу» на природоохоронних територіях

20:20 20.06.2024
Рада ухвалила законопроєкт про заборону «джипінгу» на природоохоронних територіях

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає заборону проїзду транспортних засобів по заповідним районам, крім доріг загального користування, вулиць та доріг населених пунктів, автошляхів на приватних територіях. Про це попвідомляє народний депутат Ярослав Железняк та картку законопроєкту №11024.

«11024 - забезпечення захисту територій та об'єктів природно-заповідного фонду України. За основу (272)», - повідомив Железняк.

Відповідно до законопроєкту, у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду забороняється проїзд механічних транспортних засобів, крім доріг загального користування, вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, автомобільних доріг на приватних територіях, за винятком транспортних засобів:

Наприкінці травня Кабінет міністрів вніс до ВР законопроєкт, який передбачає збільшення штрафів для порушників для водіїв за порушення порушення правил охорони та використання заповідних територій, зокрема і за проїзд транспортних засобів на заповідних територіях.

Штрафи для громадян становитимуть від 8500 до 17000 гривень, а для посадових осіб - від 17000 до 25500 гривень.

Наразі законопроєкт очікує розгляду в Раді.


Источник: УНН
Фото: Varosh
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015