Німеччина передала українським енергетикам 16 ремонтних вантажівок

20:03 20.06.2024
Німеччина передала українським енергетикам 16 ремонтних вантажівок

Німеччина передала 16 ремонтних вантажівок для потреб українських енергетиків. Про це йдеться у релізі німецької урядової компанії міжнародного співробітництва GIZ, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Потужні вантажівки є універсальними і будуть використовуватися по всій країні для гнучкого та швидкого транспортування піску та гравію, а також для ліквідації наслідків руйнувань. Вісім вантажівок вже доставлено, ще вісім - прибудуть найближчим часом. Загальна вартість вантажівок становить 2,3 млн євро», - повідомили у GIZ.

Міністерство енергетики України повідомило, що частина спецтехніки вже передана енергетикам Харківської, Миколаївської, Тернопільської областей. Решту автівок отримають оператори системи розподілу в Запорізькій, Черкаській областях, додаткові одиниці техніки поїдуть на Харківщину та Миколаївщину.

Під час передачі вантажівок заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук та Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер обговорили напрямки співпраці для нарощування потужностей розподіленої генерації в Україні до початку наступної зими та результати нещодавно проведеної у Берліні Конференції з відновлення України.

Як повідомлялося, з початку повномасштабної війни уряд Німеччини закупив і доставив енергетичних товарів на понад 12 млн євро в межах Німецько-українського енергетичного партнерства. Зокрема, до України були доставлені трансформатори, генератори та сонячні панелі, автотранспорт.

Крім того, внесок Німеччини до Фонду підтримки енергетики України становить понад 275 млн євро.

У Берліні, під час Конференції з відновлення України, були підписані угоди про залучення гранта на суму 15 млн євро та кредиту на 30 млн євро від німецької KfW для відновлення високовольтної інфраструктури НЕК «Укренерго».


Источник: Укрінформ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015