ЄС продовжив «транспортний безвіз» для України ще на рік

18:41 20.06.2024
ЄС продовжив «транспортний безвіз» для України ще на рік

Україна і Єврокомісія слідом за «торговельним безвізом» продовжили дію «транспортного безвізу» на рік із можливістю його автоматичної пролонгації до кінця 2025 року, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

З його слів, вантажні автоперевезення з України до ЄС та з Євросоюзу в Україну і далі не потребуватимуть спеціальних дозволів. Оновлена угода передбачає також низку взаємних зобов'язань щодо наявності ліцензій на перевезення й маркування вантажівок.

«Транспортний безвіз» уже посилив нашу економіку. За півтора року дії угоди Україна експортувала у ЄС товарів на 48% більше, ніж за аналогічний період до її підписання. Очікуємо на збереження цієї позитивної динаміки», - зазначив Шмигаль.

Крім того, прем'єр-міністр зазначив, що «транспортний безвіз» сприяє імпорту, який зріс на 44%. Це зокрема товари й складові компоненти, що потрібні українським виробникам для налагодження виробничого процесу.

Нагадаємо, у червні 2022 року Україна з Євросоюзом підписали спільну угоду про вантажні перевезення автотранспортом. Ця угода скасувала необхідність отримання українськими перевізниками дозволів для здійснення двосторонніх і транзитних перевезень у держави ЄС. 2023 року дію угоди продовжили до 30 червня 2024 року.


Источник: enkorr
Фото: Державна прикордонна служба України
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015