Презентовано компактний розміновувач Fardier MKII

17:49 20.06.2024
Презентовано компактний розміновувач Fardier MKII

На виставці Eurosatory 2024 у Парижі відбулася прем'єра колісної машини розмінування Fardier MKII. Вона розроблена інженерами Soframe для дистанційних операцій з вибухівкою та для роботи у небезпечному середовищі. Нам така буде не зайвою.

Дистанційно керована універсальна машина має 12-годинний автономний ресурс. Це – позашляховик довготривалих місій без необхідності частого дозаправлення або підзарядки. Про новинку французьких інженерів розповіли експерти бельгійського спеціалізованого порталу Army Recognition.

Розширений запас ходу в поєднанні з позашляховими можливостями робить Fardier MKII надзвичайно адаптивним транспортним засобом, придатним для різноманітних операційних сценаріїв.

Машина вагою 3,5 тонни працює з гідравлічною передачею та має привід 4x4. Усі колеса керовані, що покращує маневри в стислих умовах приміщень, капонірів, бліндажів чи місцевості з густим насадженням дерев. Гарним маневрам також сприяють компактні розміри 4,3 м у довжину, 2,6 м у ширину та 1,8 м у висоту, що платформі для різноманітних місій дуже цінно.

Щоправда, розробники не вказують подробиць силової установки, обмежившись лише загальними характеристиками. З короткого відео зрозуміло, що машину можна буксирувати. Є також рука-маніпулятор з гідравлічним щелепним захватом та ножицями.

Можливість дистанційного керування дозволяє операторам виконувати розмінування та інші загрозливі для життя завдання з безпечної відстані, значно знижуючи ризик травм.

Розробники Soframe впевнені, що машина відповідає на усі сучасні виклики та розширює оперативні можливості будь-яких збройних сил і служб надзвичайних ситуацій саме як надійний та універсальний інструмент для умов сучасної війни й гуманітарних місій.


Источник: 24tv.ua
Фото: SOFRAME
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015