Для автобусів розробили передову електротрансмісію від ABB

17:41 20.06.2024
Для автобусів розробили передову електротрансмісію від ABB

На нещодавній виставці автобусів Busworld Turkey 2024 компанія ABB представила інноваційний пакет із електродвигуна та інвертору. Це перший трирівневий інвертор на ринку електробусів, що дозволяє до 12% знизити втрати двигуна в типових циклах руху.

У компанії заявляють, що порівняно із звичайними дворівневими інверторами, нова модель HES580 забезпечує суттєве зниження до 75% втрат гармонік двигуна, значно мінімізуючи розсіювання тепла та підвищуючи енергозбереження.

На відміну від дворівневих інверторів, які перемикаються між двома рівнями напруги (DC+ та DC-), HES580 має третій ступінь напруги - нейтраль. Це вдвічі зменшує крокову напругу під час кожної операції перемикання, що призводить до зменшення пульсацій струму і, як наслідок, зниження втрат на гармоніки. Отже, двигун AMXE250 працює з підвищеною ефективністю, забезпечуючи більш високу продуктивність у різних умовах керування.

Більш того, інвертор HES580 підвищує надійність електродвигуна AMXE250 та подовжує термін його служби. Це досягнуто за рахунок зменшення гармонійних ефектів та мінімізації навантаження на обмотці. Зазначимо, що AMXE250 - це компактний синхронний двигун із постійними магнітами, призначений для високоефективної тяги. Двигун також забезпечує високу щільність крутного моменту для поліпшення динамічних характеристик, а також тихішу роботу для підвищення комфорту пасажирів.

Інвертор HES580 та електромотор AMXE250 були розроблені з урахуванням гнучкості застосування, що дозволяє їх розміщувати далі один від одного. Це дає операторам можливість ще більше оптимізувати простір в салоні.


Источник: Авто Центр
Фото: ABB
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015