Ілон Маск визнав наявність серйозної проблеми в автопілоті Tesla FSD

14:54 20.06.2024
Ілон Маск визнав наявність серйозної проблеми в автопілоті Tesla FSD

Генеральний директор Tesla Ілон Маск розповів про серйозну проблему, пов'язану з повністю автономним керуванням Tesla (FSD), яка може вплинути на плани компанії щодо створення безпілотних таксі.

Маск зазначив, що, незважаючи на вдосконалення системи FSD, все важче оцінити, яка модель ШІ краща. Це пов'язано з тим, що ситуації, які потребують втручання людини, виникають рідко. За словами Маска, різні моделі ШІ можуть розв'язувати одні проблеми, але створювати нові.

Редактор Cleantechnica Закарі Шахан раніше припустив, що система Tesla FSD може мати проблему, яку він назвав «проблемою гойдалок», тобто виправлення однієї проблеми може створювати іншу, що призводить до стагнації в загальному ефекті.

Маск додав, що Tesla розв'язує цю проблему за допомогою симуляційного тестування та роботи в тіньовому режимі. Він також зазначив, що найбільше обмеження на цей час – це не дані для навчання, а ефективність тестування моделі ШІ, і те, як грамотно судити, чи краще нова модель. Особливо це стосується складних перехресть, які Tesla вибрала для перевірки працездатності нових моделей.


Источник: iXBT.com
Фото: ITHome
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015