Армійський Caracal від Rheinmetall перейшов на синтетичне паливо

20:17 17.06.2024
Армійський Caracal від Rheinmetall перейшов на синтетичне паливо

На складній трасі Демонстраційної зони виставки Eurosatory 2024 у неділю, 16 червня, відбувся прем'єрний показ армійського автомобіля Caracal, що використовує нове синтетичне паливо з водню, вуглекислого газу та електроенергії.

Автомобіль спільної розробки Rheinmetall, Mercedes Benz AG і Armored Car Systems (ACS) став новаторською відповіддю на вимоги сучасної військової мобільності. Rheinmetall долучив для постачання енергії на синтетичному паливі в рамках проєкту Giga-PtX свого технологічного партнера Ineratec.

Як зазначає видання Joint Forces, Caracal вже має успіхи на ринку. Після виграшу спільного замовлення з Німеччини та Нідерландів на 3058 транспортних засобів з'явився ще один важливий контракт у рамках зусиль Німеччини щодо допомоги Україні. З появою можливостей використання синтетичного палива попит має ще більше зрости.

У той час як для Німеччини та Нідерландів спільна оперативна сумісність і авіаційна транспортабельність «Каракала» у вертольоті STH CH-47 «Чинук» були вирішальними конструктивними особливостями, українська версія «Каракал» забезпечує максимальну наземну мобільність, надаючи українським бойовим підрозділам критичну тактичну перевагу. Замовлення з Німеччини, Нідерландів, а тепер і України, підкреслюють глобальну вагомість партнерства усіх трьох брендів.

Тісна співпраця Rheinmetall, Mercedes Benz AG і ACS призвела не тільки до створення передового військового автомобіля, але й до стратегічного альянсу.

У цьому виробничому тріо Rheinmetall відповідає за остаточне складання спеціалізованих версій Caracal та забезпечує довгострокову матеріально-технічну підтримку протягом усього життєвого циклу продукту, тобто 20 років.

Caracal, це більше десантно-розвідувальна машина Rheinmetall 4x4, ніж транспортна чи патрульна. Розроблялася насамперед для спеціальних операцій, акцент робився на маневровість і домінантність завдяки швидкості, малопомітному профілю та різноманітному озброєнню.

Маючи потужний силовий агрегат у 249 к.с., автомобіль спроможний брати 2 тони вантажу й розвивати по дорозі з твердим покриттям швидкість під 130 км/год. Місткість залежить від версії, але виробник вказує на стандартний варіант у 6 десантників, включаючи водія.

Знаючи про замовлення на цей автомобіль з Німеччини, Нідерландів та у стані війни України, учасники виставки Eurosatory 2024 виявили велику зацікавленість новою версією Caracal. У поєднанні із численними запитами, це свідчить про подальший великий потенціал платформи на міжнародному ринку.


Источник: 24tv.ua
Фото: Rheinmetall
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015