Літаючий автомобіль Xpeng X2 здійснив свій перший політ

20:04 17.06.2024
Літаючий автомобіль Xpeng X2 здійснив свій перший політ

На Китайському міжнародному економічному і торговельному ярмарку літаючий автомобіль Xpeng Huitian Voyager X2 офіційно здійснив свій перший політ в економічній зоні міжнародного аеропорту Пекіна Дасін. Влада заявила, що це також перший політ пілотованого маловисотного літака, зокрема літаючого автомобіля, у цьому районі.

Лише місяць тому, 15 травня, Пекін опублікував «Пекінський план дій зі сприяння якісному розвитку низьковисотних галузей економіки (2024-2027)», в якому йдеться про те, що Пекін створить загальнонаціональну інноваційну програму польотів на малих висотах. У документі конкретно йдеться про те, що Пекін вивчатиме літаючі автомобілі для міжміських поїздок.

Xpeng Huitian повідомила, що її першим серійним продуктом стане комбінований літаючий автомобіль Land Aircraft Carrier, який буде доступний для попереднього замовлення в четвертому кварталі цього року. Літаючий автомобіль Land Aircraft Carrier складається з колісного і літаючого модулів, які можна розділяти. Кожен модуль буде сертифікований відповідно до авіаційних та автомобільних правил.

Колісна частина Land Carrier розрахована на 4-5 осіб. Автомобіль має тривісну шестиколісну конструкцію, що забезпечує повний привід 6х6 і рульове управління задніми колесами. Це сприяє підвищеній вантажопідйомності та позашляховим якостям.

Повністю електричний пілотований літак (повітряний модуль) зможе виконувати польоти на малих висотах. Його електрична рухова установка відповідає вимогам безпеки в разі відмови одного пропелера, а eVTOL підтримує керовані польоти і систему автопілота.


Источник: iXBT.com
Фото: ITHome
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015