Японія постраждає через заходи Європи проти китайських електрокарів

18:53 17.06.2024
Японія постраждає через заходи Європи проти китайських електрокарів

Наслідки запровадження підвищених мит на китайські електрокари в ЄС призведуть до серйозного змагання між японськими та китайськими виробниками на ринках Азії, попереджають японські аналітики.

Цього літа США підвищать ввізне мито на китайські електромобілі до 100%, а Європа - до 38%. Це змусить Китай перенаправити свій експорт до Південно-Східної Азії (ЮВА), де японські компанії мають сильні позиції. Очікується, що конкуренція загостриться, і відбудеться цінова війна між китайськими та японськими виробниками на таких ринках, як Індонезія і Таїланд.

У серпні мито на електрокари з КНР у США зросте в чотири рази, але це не сильно вплине на Китай, оскільки на ринок США припадає лише 1% експорту китайських електромобілів. Натомість, Європа приймає 41% електромобілів з Китаю. У 2022 році ЄС імпортував 650 тисяч китайських електромобілів, що становить приблизно 10% європейського ринку.

До 2025 року китайські заводи планують випускати 36 мільйонів електрокарів і гібридів щороку. Якщо доступ до ринків США та Європи буде обмежений, Китай зверне увагу на ринки Азії, де відбудеться серйозна конкуренція з Японією. Наразі японці займають понад 90% авторинку Індонезії та майже 70% ринку Таїланду, але китайці спробують змінити цей баланс на свою користь.


Источник: Мотор
Фото: Xinhua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015