У 2024 році в США водії Subaru BRZ отримали найбільше штрафів за перевищення швидкості

19:54 09.06.2024
У 2024 році в США водії Subaru BRZ отримали найбільше штрафів за перевищення швидкості

Швидкість - серйозна проблема. За даними Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), у США у 2022 році в автокатастрофах, пов'язаних з перевищенням швидкості, загинули 33 людини на день.

У останньому дослідженні Insurify перераховані моделі автомобілів, водії яких отримали найбільше штрафів за перевищення швидкості у 2024 році у США. У переліку є кілька сюрпризів. Наприклад, малопотужний Chevy Cruze Limited та практичний і економний Scion tC (обидва вже не продаються).

«Переможцями» стали водії Subaru BRZ - шикарного спортивного автомобіля з кузовом «два плюс два». Саме вони є найбільшими порушниками, коли мова йде про перевищення швидкості. Кількість штрафів для BRZ на 113% вища (17,7% зареєстрованих власників BRZ в США), ніж середній показник для всіх моделей (8,3%). Майже чверть власників BRZ мають понад 1 штраф за перевищення швидкості.

Спортивні автомобілі, як правило, приваблюють водіїв, які люблять потужність і прискорення - це цілком зрозуміло. У списку з 10 автомобілів 6 є спортивними. Окрім BRZ, на 8 місці є схожий (але вже недоступний) Scion FR-S, на 3 - улюбленець ентузіастів VW GTI, а на 5 місці - Nissan 350Z.

Subaru WRX посідає 6 місце у списку, а Hyundai Genesis Coupe 2016 року випуску з потужністю 348 к.с. (нині знятий з виробництва) - 2 місце. Insurify повідомляє, що «майже 22% водіїв Genesis Coupe використовували цю потужність безвідповідально і отримали 1 або більше штрафів за перевищення швидкості».

Аутсайдером опитування стала Toyota Yaris iA, яка розділила 10 місце з Chevy Malibu. З малою потужністю в 106 к.с., Yaris, здається, надихає на швидкість обережно, якщо можна так сказати. Близько 14,5% його водіїв були спіймані на перевищенні швидкості.

Ось список авто, які мали найбільше штрафів за перевищення швидкості у 2024 році у США (у дужках - відсоток водіїв, які мають хоча б один штраф за перевищення швидкості):

Пояснення водійських звичок американців - так само складне завдання, як і українців. Одні змусять тебе здивовано почухати потилицю, інші - кивати в знак згоди.


Источник: 24tv.ua
Фото: Autoblog
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015