Volvo переносить виробництво електромобілів з Китаю в Бельгію

19:28 09.06.2024
Volvo переносить виробництво електромобілів з Китаю в Бельгію

Виробник автомобілів Volvo Car AB почала переносити виробництво електромобілів з Китаю до Бельгії, оскільки Європейський Союз готується ввести мита на китайські електромобілі. Про це пише Вloomberg.

Окрім перенесення виробництва моделей Volvo EX30 та EX90 до Бельгії, автовиробник також може перенести збірку деяких моделей Volvo до Великобританії. Volvo, яка належить Zhejiang Geely Holding Group Co., розглядається як та, що може найбільше постраждати від можливого введення мит або тарифів порівняно з іншими західними автовиробниками.

Це пов'язано з тим, що значна частина виробництва Volvo знаходиться в країнах, на які можуть бути накладені ці мита.

Якщо такі тарифи будуть запроваджені, Volvo, швидше за все, зазнає значного фінансового впливу, що вплине на вартість їхніх автомобілів або зменшити їхню конкурентоспроможність на ринку.

Видання пише, що торговельні суперечки між ЄС і Китаєм призвели до шквалу антидемпінгових розслідувань проти Пекіна на тлі звинувачень у несправедливих субсидіях. Очікується, що ЄС повідомить виробникам електромобілів у Китаї вже наступного тижня, чи запровадить він тимчасові тарифи з 4 липня, які підвищать імпортні мита вище поточного рівня в 10%.


Источник: delo.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015