Нові електромобілі Mercedes-Benz отримають китайський автопілот

18:27 09.06.2024
Нові електромобілі Mercedes-Benz отримають китайський автопілот

Китайський стартап Momenta розробить систему напівавтономного керування високого рівня для нових електрокарів Mercedes-Benz. Як пише CarNewsChina, дебютувати рішення має на седані CLA, який планується запустити у виробництво навесні наступного року.

Стартап розробить для електрокара інтелектуальні рішення, які дозволять перевірити керування електронікою не лише на шосе, а й на міських вулицях. Апаратне забезпечення базуватиметься на чипі Nvidia Orin X.

Компанія Mercedes-Benz вважається одним із інвесторів Momenta, але майбутній CLA стане першим випадком застосування китайських розробок на автомобілях цього бренду. Стверджується, що підвищений рівень автономності має стати однією з конкурентних переваг новинки, оскільки зараз серійні Mercedes-Benz відстають від моделей локальних брендів за цим показником. Положення компанії на ринку КНР вважається стратегічно важливим, оскільки на частку країни припадає близько третини глобальних продажів Mercedes-Benz.

Новинка з позначенням CLA базується на новій електричній платформі німецької марки. Як концепт седан вже показали, а його серійна версія повинна буде проїжджати без підзарядки до 750 кілометрів. Рішення від Momenta, які планується застосувати, пізніше можуть з'явитися і на інших моделях Mercedes-Benz для ринків за межами Китаю. Аналогічно збирається вчинити і Toyota, яка залучила Momenta і Huawei для створення абсолютно нового комплексу асистентів водія.


Источник: AMPERCAR.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015