Volkswagen допоможе відродити культову модель Ford

18:18 09.06.2024
Volkswagen допоможе відродити культову модель Ford

Ford анонсував запуск нового електрокара, який відродить назву Capri. Новий автомобіль буде зібраний на платформі MEB від VW Group, яка також використовується для компактного електричного SUV Ford Explorer. Виробництво нової моделі розпочнеться 10 липня в Кельні, Німеччина, де вже випускається Explorer. Це стало можливим завдяки інвестиціям у розмірі 2 мільярди доларів, що дозволили заводу перейти від випуску авто з ДВЗ (Fiesta) до електромобілів.

Новий кросовер може отримати назву Capri, хоча наразі Ford офіційно називає його «спортивним кросовером». Назва Capri пов'язана з культовим спорткаром Ford Capri, який вироблявся з 1968 по 1986 рік. Новий кросовер матиме купеподібний дизайн, відрізняючись від громіздкого Explorer. Він буде базуватися на тій самій платформі MEB, що і Explorer, аналогічно до моделей VW ID.4 та ID.5.

Виробництво нового Capri відбуватиметься на тому ж конвеєрі, що і Explorer. Завод у Кельні здатний збирати до 250 000 авто на рік у тризмінному режимі. Очікується, що ціни на новий кросовер будуть на рівні Explorer, який у Німеччині коштує від 49 500 євро за версію із запасом ходу до 602 км. Більш доступна версія Explorer за 42 500 євро буде представлена пізніше цього року.

Новий спортивний кросовер Ford складе конкуренцію таким моделям, як VW ID.5, Skoda Enyaq, Smart #3, Volvo C40 Recharge, Nissan Ariya та Renault Megane E-Tech.

Ford Capri, вперше випущений у 1968 році, став культовим європейським спорткаром і альтернативою культовому Mustang. Протягом свого виробництва до 1986 року Capri пройшов через кілька поколінь і був проданий у кількості 1,8 мільйона екземплярів. Автомобіль зарекомендував себе як доступний спорткар для масового ринку, пропонуючи різні варіанти двигунів і конфігурацій.


Источник: MMR
Фото: Motor.es
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015