Вилучення авто для ЗСУ: в Міноборони пояснили, як це відбуватиметься

22:00 12.05.2024
Вилучення авто для ЗСУ: в Міноборони пояснили, як це відбуватиметься

Для вилучення транспортного засобу під час мобілізації необхідне рішення місцевої державної адміністрації, що оформлюється відповідним розпорядженням. Про це розповів у тижневому огляді речник Міністерства оборони України, старший лейтенант Дмитро Лазуткін.

«Військово-транспортний обов'язок встановлюється з метою задоволення потреб Збройних сил України та інших військових формувань на особливий період транспортними засобами, у тому числі водними і технікою. Це також можуть бути трактори, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні машини, сільськогосподарська техніка», - заявив він.

За його словами, залучення транспортних засобів під час мобілізації здійснюється ТЦК, центральним управлінням або регіональними органами СБУ, відповідними підрозділами розвідувальних органів України на підставі вище згаданих рішень місцевих держадміністрацій.

У свою чергу приймання, передача, залучення під час мобілізації та повернення транспортних засобів після оголошення демобілізації здійснюються на підставі актів приймання-передачі, в яких вказано інформація про власників, технічний стан, залишкова вартість та інші необхідні відомості.

«Повернення транспортних засобів власнику здійснюється протягом 30 календарних днів з моменту оголошення демобілізації», - уточнив Лазуткін.


Источник: ZN.UA
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015