Де зберігається найнесподіваніший папамобіль?

21:07 11.05.2024
Де зберігається найнесподіваніший папамобіль?

Цей папамобіль був збудований у 1987 році, під час підготовки другого візиту Папи Римського Івана Павла II до Аргентини. Машину виготовили на місцевому автомобільному підприємстві Sevel Argentina.

В основу було покладено пікап Chevrolet C-серії, причому у великовантажному виконанні С-30 зі здвоєною задньою ошиновкою. Легша модель - С-10, яка випускалася на даному автозаводі, не підходила для цього. Після встановлення спеціальної надбудови із кулестійкого скла споряджена маса автомобіля досягла 4,5 т.

Сьогодні дивовижний папамобіль аргентинської збірки знаходиться у місцевому музейному комплексі «Енріке Удаєндо», розташованому в місті Лухан.

Зазначимо, підприємство Sevel Argentina було засноване у 1981 році шляхом злиття місцевих філій Fiat та Peugeot. Трьома роками раніше, у Європі компанії Fiat SpA та PSA Peugeot Citroen створили СП Sevel (Societe europeenne de Vehicules Legers) - з двома заводами, у Франції та Італії.

Що ж до аргентинської компанії, то тут виготовляли різні автомобілі обох брендів, у тому числі і комерційні (Fiat Fiorino, Fiat 619, Peugeot Partner). З 1985 по 1991 рік тут також випускали за ліцензією ще й пікапи Chevrolet C-10 третьої генерації. Компанія Sevel Argentina проіснувала до 1999 року.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015