Українські інженери створили дистанційний мінний трал Ratel Deminer

16:47 29.03.2024
Українські інженери створили дистанційний мінний трал Ratel Deminer

Україна наразі є однією з найзамінованіших країн світу. За підрахунками експертів, потенційно замінованими вважаються близько 30% територій. Виправити ситуацію допомагають мінні трали, які створюють, зокрема, і українські фахівці.

Як розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, комплекс для розмінування Ratel Deminer пройшов випробування у реальних умовах у районі Святогірська Донецької області. Він знаходить та нейтралізує протипіхотні міни ПФМ-1, ПМН-4, ПМН-3 та ПМН-2. Причому робить це дистанційно, тим самим зберігаючи життя військових.

Ratel Deminer оснащений камерою денного бачення, що дозволяє його використовувати і в темний час доби. Він набув статусу BRV1, тобто є пріоритетним для ЗСУ. Федоров підкреслив, що мінний трал наразі проходить доопрацювання у плані збільшення потужності, після чого буде відправлений у серійне виробництво.

«Розвиток оборонних технологій, поява нових розробок стало можливим завдяки кластеру Brave1. Приєднуйтесь, якщо у вас є класна технологія, яка посилить військових. Brave1 допоможе реалізувати, провести тестування, кодифікувати за стандартами НАТО, залучити інвестиції та отримати контракти від держави. Приєднуйтесь до війни технологій», - сказав міністр.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015