Електромобіль Apple Car може отримати лідар від Wenmao

21:43 28.03.2023
Електромобіль Apple Car може отримати лідар від Wenmao

Компанія Apple значно просунулась у створенні власної системи автономного керування для безпілотних авто. За повідомленнями мережевих джерел, в системі автономного водіння IT-гіганта можуть бути задіяні лідари китайської компанії Wenmao, яка вже постачає Apple лідари для iPhone.

За даними джерела, Apple удосконалила систему автономного керування своїм транспортним засобом і розширила програму, в рамках якої проходить його тестування. Очевидно, центральне місце у цій системі займають лідари - лазерні далекоміри, які випромінюють інфрачервоне світло визначення розташування та форми об’єктів. Завдяки цим сенсорам транспортний засіб може визначати об’єкти на дорозі та поряд з нею, включаючи інші машини, пішоходів та ін. Передбачається, що співпраця Apple з Wenmao, що постачає лідари для iPhone, може бути розширена в рамках розробки системи автономного водіння.

Джерело зазначає, що найбільший контрактний виробник iPhone в особі тайванської Foxconn має тісні зв'язки з німецьким промисловим гігантом Siemens у рамках створення передових систем допомоги водієві. Не виключено, що стратегія Apple передбачає використання одного з цих рішень. У розпорядженні Foxconn є виробничі потужності, що дозволяють налагодити серійний випуск автомобілів. Очікується, що Apple продовжить тестування системи автономного водіння доти, доки вона не стане життєздатним споживчим продуктом.

Раніше повідомлялося, що Apple переглянула свої плани щодо безпілотного авто. Спочатку передбачалося, що в салоні не буде рульового колеса, дизайн інтер'єру буде орієнтований на комфортне перевезення пасажирів, а вартість авто складе $120 тис. Тепер повідомляється, що інтер'єр машини Apple буде набагато більш традиційним, авто доповнить система обмеженої допомоги водієві, а його вартість становитиме менше $100 тис. Очікується, що авто Apple буде випущено до 2026 року.


Источник: 3dnews
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015