Irizar запустив в Іспанії завод електричних вантажівок

14:53 28.03.2023
Irizar запустив в Іспанії завод електричних вантажівок

Відомий іспанський виробник автобусів - компанія Irizar почала випускати ще й вантажівки, причому повністю електричні. На початку 2023 року для цього було відкрито спеціальний завод, площею 2200 м кв, розташований у Гіпускоа, що всього за 10 км від основного автобусного підприємства в Ормайстезі.

Його виробнича потужність поки що становить 60 машин на рік. Тут налагоджено випуск моделі i.e. truck - комунального шасі, із винесеною вперед, низькопідлоговою кабіною.

Висота підлоги від землі складає лише 370 мм, що є кращим показником на ринку. Посадку висадку полегшують розпашні двері з правого боку, оснащені датчиками від затискання. Кабіна розрахована на чотирьох та укомплектована трьома відкидними сидіннями для робочого персоналу, не рахуючи стаціонарного крісла водія.

Irizar i.e. truck дебютував на виставці Solutrans у Ліоні у 2021 році. Цієї осені, на черговому салоні Solutrans буде показана модернізована версія - полегшена на 20% і з батареями, що забезпечують більший запас ходу. Зазначимо, що поточна модель вантажівки, яка успішно пройшла випробування в 15 містах по всій Європі, пропонується з колісною формулою 4x2 або 6x2 і має споряджену масу від 8,5 до 12,5 т. Вона комплектується електромотором номінальною потужністю 160 або 240 кВт та батареями ємністю до 400 кВт, яких вистачає на запас ходу до 250 км.

Електровантажівки Irizar i.e. truck оснащені передовими системами активної безпеки. Це і системи попередження про з'їзд зі смуги руху (LDWS) та система автоматичного гальмування у разі загрози зіткнення (AEBS). Також у міських умовах буде дуже корисна система виявлення пішоходів та велосипедистів у сліпих зонах. Машина також може комплектуватися камерами замість зовнішніх зовнішніх дзеркал.

Зазначається, що у разі переходу всього автопарку із 30 тис. дизельних вантажівок на електричні Irizar i.e. truck, атмосферу іспанських міст щорічно можна буде вберегти від потрапляння мільйона тон СО2.


Источник: Авто Центр
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015