У Volkswagen назвали термін служби автомобілів

23:45 26.03.2023
У Volkswagen назвали термін служби автомобілів

Volkswagen визначив термін служби автомобіля як максимум 15 років, що, ймовірно, піддасться критиці з боку користувачів та автомобільної спільноти. Автомобіль повинен прослужити набагато довше, особливо, якщо забезпечити належне технічне обслуговування.

Однак 15-річний термін служби дає Volkswagen більший контроль над тим, як обслуговуються його автомобілі. Деталі надаються постачальниками і ці постачальники повинні оновлювати свої виробничі лінії, щоб обслуговувати широкий спектр автомобілів. Зрештою, старі моделі поступаються місцем новішим версіям - зазвичай це диктується попитом, але в деяких випадках самі автовиробники вимагають від постачальників модернізації виробничих ліній, особливо при запуску автомобілів нового покоління.

Крім заплутаних правил, відмова від підтримки старих автомобілів також обумовлена технологією, яку використовують постачальники. Напівпровідники, наприклад, розвиваються швидкими темпами, і виробництво сьогоднішніх розробок у 2043 році буде дуже дорогим. Архітектура мікросхем швидко розвивається, як і матеріали.

Volkswagen буде підтримувати програмне забезпечення автомобілів протягом 15-ти років і це не означає, що ці автомобілі перестануть працювати, коли не буде випущено подальших оновлень. Як і у випадку з комп'ютером з Windows, після закінчення підтримки ці машини продовжать працювати належним чином. Єдина відмінність полягає в тому, що нових виправлень не буде, тому помилки та вразливості у програмному забезпеченні залишаться.

Зрештою це може стати проблемою безпеки для всієї галузі. Аналогічна тенденція спостерігається і в світі програмного забезпечення, де такі компанії, як Microsoft, важко переконують користувачів перейти на нові версії. Windows 7, операційна система, випущена в 2009 році і виведена з експлуатації в 2020 році, як і раніше, залишається популярною. Причина в тому, що перехід на Windows 11, нову операційну систему Microsoft, потребує оновлення обладнання, а оновлення обладнання коштує дорого.

Аналогічна проблема може виникнути і в автомобільній промисловості, оскільки отримання підтримки програмного забезпечення зводиться до купівлі нового автомобіля. Однак порівняно з комп'ютерами автомобілі набагато дорожчі, і покупці, швидше за все, чинитимуть опір цій тенденції набагато довше.


Источник: UAMotors
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015