Dacia Bigster запустять у серійне виробництво

22:02 26.03.2023
Dacia Bigster запустять у серійне виробництво

Будучи важливою частиною групи Renault-Nissan, бренд Dacia відіграє центральну роль у її стратегічній зміні під назвою Renaulution. У 2021 році було представлено концепт-кар Bigster, а тепер було оголошено, що модель надійде в серійне виробництво, але не раніше 2025 року.

Bigster - це позашляховик умовного C-сегмента, але при довжині 4,60 метра він знаходиться біля верхньої межі компактного класу. Для порівняння: нинішній Dacia Duster має довжину 4,34 метра. Наступник Duster, який вже очікується 2024 року, також повинен мати довжину 4,30 метра. Технічно новий Duster буде тісно пов'язаний із серією Bigster і буде побудований на тій самій платформі.

Візуально більший Bigster буде виразно відрізнятися, пропонуючи більше комфорту та опцій. Dacia Bigster буде побудований на платформі CMF-B, яка передбачає широкий вибір силових агрегатів. Очікується, що базова версія отримає 1-літровий бензиновий атмосферник потужністю 65 к.с., який встановлений в Sandero. Також буде 90-сильний турбований двигун, а старша отримає 128-сильний 1,3-літровий двигун Captur.

Платформа може бути електрифікована. Renault, материнська компанія Dacia, також натякнула, що у лінійці Dacia Bigster може з'явитися гібридний силовий агрегат Clio E-Tech, який розвиває 138 к.с. Крім того, зараз створюється нова гібридна трансмісія, призначена для позашляховиків. Вона отримає 1,2-літровий трициліндровий двигун із турбонаддувом потужністю 200 к.с.


Источник: ixbt.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015