KIA Rio Hatchback

(выбрать другую модель)

 Rio HatchbackГод: 2010
Пробег: 125.000 км
КПП: авт.
Привод: передний
Двигатель: 1.4 бензин
Кузов: хэтчбек, 5 дв.
Автор: Вадим (Украина, Киев) Дата: 2022.01.12
Расход в городе: 9.0 л/100км, по трассе: 6.8 л/100км, средний: 8.5 л/100км
5 - общая оценка
5 - надежность
4 - комфорт
4 - ходовая
4 - внешний вид
Kia Rio JB. Машина в одних руках з салону, тому пробіг реальний - 125 тис. за 11 років. Дуже люблю цю тачку за простоту, яка виливається в надійність та вартість обслуговування. Але зворотній бік простоти і надійності - це комфорт. По комфорту, особливо по ергономіці, звісно на багато краща за ланос, авео, гранту, логан 1 (окрім ходової), але на більше не розраховуйте: шумо- віброізоляційних матеріалів в авто мінімум, але сама по собі досить тиха. Підвіска жорсткувата (при цьому валкувата в крутих поворотах), але це більше обумовлено невеликою вагою авто і короткою (стандартною для В-класу) базою. Якщо авто загружене, то їде м'яко, але нединамічно. Порожня тачка з АКПП теж не супер динамічна, але при потребі може запалювать (до 80 км/год точно, далі менше). Авто не для траси (як і всі авто В-класу), а от для міста ідеально, що по динаміці, що по габаритах. По надійності жодних питань, на 100 тис. і 10 році експлуатації прийшов час опорних підшипників (стійки стабілізатора, втулки - все ще в нормі). Задні амортизатори з 30 тис. були запотівшими, але на їздові характеристики це не впливало. Замінив всі амортизатори на нові через вік авто і по суті ні чого не змінилось (можливо зад трішки став м'якше великі нерівності ковтать). Корозійна стійкість середня, є проблемні місця. Багато в кого ржавіють задні арки через погану герметизацію шва в середині арки. Салон із дубового пластика і після 70 тис. км (8-й рік) почав поскрипувать в деяких місцях (задні сидіння в хетчі заскрипіли на 30 тис. км), скрипи при бажанні прибираються. Барабанні гальма ззаду - колодки ще не зносились, а передніх дискових вистачило на 60 тис.км. На сьогоднішній день по технологічній частині авто застаріле, зате надійне. До пробігу 70 тис. і віку 8 років, авто відчувалось абсолютно як нове, зараз вже цього відчуття немає, хоча з пасажирського сидіння відчуття без змін.
Плюсы: Простота і надійність. Вартість утримання. Комфорт на свою вартість.
Минусы: Підвіска жорсткувата. Шумоізоляція низька. Пластик салону і сидіння з часом починають поскрипувать (вирішується).
Совет: Якщо кузов без серйозних ДТП, то можна брати і не дивитись на пробіг, так як ціни на запчастини цілком доступні, а зношеність конкретного екземпляра залежить від умов експлуатації та обслуговування (а пробіг вже після 2го власника навряд буде рідний).
еще отзывы с KIA Rio - 102шт
объявления с KIA Rio - 2шт
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015