Концептуальний проект «Sense-Wear» отримав нагороду «Lexus Design Award - 2015»

17:53 16.04.2015
Концептуальний проект «Sense-Wear» отримав нагороду «Lexus Design Award - 2015»

Lexus з радістю повідомляє про те, що проект «Sense-Wear» (Одяг відчуттів) групи «Caravan» — Емануели Корті та Івана Параті, визнано переможцем конкурсу «Lexus Design Award — 2015». Нагороду переможцям вручив Токуо Фукуічі, президент «Lexus International», на церемонії нагородження, яка відбулася 13 квітня 2015 року у виставковому павільйоні «Lexus Space» в рамках виставки «Milan Design Week» у Мілані.

«Sense-Wear» — це колекція предметів одягу та аксесуарів, розроблених для покращення чуттєвого сприйняття. Деякі предмети допомагають зменшити інтенсивність фізичних відчуттів, а деякі допомагають їх загострити, щоб дозволити тому, хто їх носить, сприймати світ по-новому. Розробка концептуального одягу та аксесуарів, продемонстрованих у виставковому павільйоні «Lexus Space» у Мілані, проходила під керівництвом Робін Ганіке.

Паола Антонеллі, член журі і старший куратор Відділу архітектури і дизайну Музею сучасного мистецтва (MOMA), Нью-Йорк, дала наступний коментар від імені журі: «Журі було вражене і задоволене високим рівнем всіх дванадцяти найкращих проектів, представлених на конкурсі «Lexus Design Award - 2015», а також рівнем майстерності, уяви і відданості роботі їх авторів. У сукупності ці проекти можна вважати впевненою демонстрацією амбітності та різноманітності сучасного дизайну, враховуючи тематику конкурсу у 2015 році «Відчуття» і досліджуючи такі важливі питання, як захист навколишнього середовища, особливості урбаністичного стилю, економія енергії, захист здоров‘я та активний спосіб життя. Журі особливо сподобались досягнення чотирьох фіналістів конкурсу, які розробили свої початкові концепції за допомогою наставників, чия винахідливість і прихильність значно посприяли успішному проведенню конкурсу «Lexus Design Award».

«Хоч як і важко було вибрати переможця серед чотирьох визначних фіналістів, одноголосним вибором журі став концептуальний проект «Sense-Wear». Дуже рідко можна побачити проект дизайну, який був би водночас настільки оптимістичним, пропонував би стільки перспектив і відігравав би таку важливу роль завдяки розробці одягу, яка може використовуватись для допомоги людям, що страждають від аутизму, синдрому Туретта та людям з іншими особливими потребами».

Переможці, Емануела Корті та Іван Параті, дали коментарі: «Нам надзвичайно приємно отримати цю нагороду! Ми вирішили взяти участь у даному конкурсі, оскільки нам дуже подобається його тематика — «Відчуття». Ми провели багато досліджень і побачили стільки всього цікавого для виникнення нових ідей стосовно дизайну. Потім ми обрали один конкретний проект, присвячений одягу, який би покращив життя людям, зокрема, тим, хто має особливі потреби. Ми відвідували спеціальні заклади, розповідали про свої ідеї лікарям і враховували їхні думки у своєму проекті. Насправді, зараз ми вже бачимо, що такий одяг може стати в нагоді багатьом. У повсякденному житті іноді трапляються стресові ситуації, в яких нам би хотілось створити якийсь захист навколо себе. Зважаючи на все це, завдяки даній нагороді у нас з’являється перспектива подальшого розвитку нашої ідеї і, сподіваємось, нагода допомагати людям в майбутньому».

Хоча конкурс «Lexus Design Award» вже проводиться втретє, однак у цьому році переможця вперше визначали серед фіналістів.

Тематика конкурсу «Lexus Design Award — 2015» — «Відчуття». Життя неможливе без відчуттів, адже саме вони дозволяють нам сприймати навколишній світ. Завдяки зору, слуху, здатності відчувати на дотик і відчуттю смаку нам відкривається дуже багато можливостей. Ця тематика особливо актуальна для бренду Lexus, оскільки керування автомобілем нерозривно пов’язане з відчуттями: бачити приємний дизайн автомобіля, чути звук ідеально налаштованого двигуна і відчувати на дотик розкішні шкіряні сидіння автомобіля.

За період прийняття заявок на участь у конкурсі, який тривав до 3 листопада 2014 року, було отримано загалом 1 171 заявку із 72 країн. Учасникам було запропоновано знайти новітні шляхи дослідження п’яти відомих відчуттів. Серед критеріїв оцінки були такі критерії, як глибина розуміння і унікальна інтерпретація тематики конкурсу, а також унікальність кута зору та оригінальність запропонованої концепції дизайну.

Після змістовної оцінки членів журі, до складу якого входили визнані у всьому світі дизайнери та розробники*, було відібрано дванадцять фіналістів. Чотири з дванадцяти відібраних фіналістів отримали унікальну нагоду створити концептуальні моделі в рамках своїх проектів за підтримки таких загальновідомих дизайнерів, як Робін Ганіке, Артур Гуанґ, Макс Лемб, Ліндон Нері і Розанна Гу. Кожен із них особисто обирав того фіналіста, з яким хотів працювати, враховуючи унікальність, оригінальність, відповідність тематиці і можливість створення концептуальних моделей.

Переможця конкурсу «Lexus Design Award» було визначено серед чотирьох фіналістів, що створили свої концептуальні моделі, після презентації їхніх робіт для журі, яка відбулась 13 квітня 2015 року у Мілані.

Голова «Lexus Europe» Ален Юттенховен, що був ведучим на церемонії нагородження, дав наступний коментар: «Для бренду Lexus дизайн — це не лише постійні намагання створювати ще кращі автомобілі, а щось значно більше. Ми вважаємо, що чудовий дизайн може змінити світ на краще. Конкурс «Lexus Design Award» проводиться для пошуку новітнього і захоплюючого дизайну, а також заохочує молодих і талановитих дизайнерів, надаючи їм можливість показати всім свої цікаві ідеї».

Робота переможців, разом з роботами 11 інших фіналістів, виставлена на показ у виставковому павільйоні «Lexus Space», за адресою: м. Мілан, вул. Тортона, 32, з 14 по 19 квітня 2015 року.

Більш детальну інформацію і зображення можна знайти у прес-центрі компанії «Lexus Europe» на сайті.

Веб-сайт, присвячений конкурсу «Lexus Design Award»

* До складу журі конкурсу «Lexus Design Award 2015» входили: старший куратор Паола Антонеллі, куратор Арік Чен, архітектор Тойо Іто, головний редактор designboom Бірджіт Ломан, оглядач дизайнерських робіт Еліс Ровсорн і президент «Lexus International» Токуо Фукуічі.


Источник: InfoCar.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015