Інформація ДАІ про порушення правил дорожнього руху в столиці 29-30.09.2012

13:22 01.10.2012
Інформація ДАІ про порушення правил дорожнього руху в столиці 29-30.09.2012

За 29-30 вересня співробітниками столичної ДАІ виявлено 1293 порушення Правил дорожнього руху з боку водіїв. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 692 порушення. За невиконання вимог дорожніх знаків та розміток до відповідальності притягнуто 61 водія, без необхідних документів керували автіками – 90 водіїв, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 38. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено – 106 водіїв. Крім того виявлено 24 пішоходів-порушників.

ДАІ Києва звертає увагу водіїв на те, що в столиці з 19 вересня по 14 жовтня тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Залізничний переїзд! За вихідні за порушення правил проїзду залізничних переїздів до відповідальності притягнуто 8 водіїв, а з початку року зареєстровано 529 відповідних порушень. Крім того, в столиці триває комісійне обстеження під умовною назвою «ДОРОГА» експлуатаційного стану утримання дорожньо-транспортних споруд і вулично-дорожньої мережі, в межах міської смуги, об’єктів дорожнього сервісу, а також облаштуванню аварійно-небезпечних ділянок і місць концентрації ДТП, тощо.

За вихідні в столиці було зареєстровано 5 ДТП (2 наїзди на пішоходів), в яких 2 особи загинуло та троє людей отримали травми. Зверніть увагу! З настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

Зареєстровано 3 незаконних заволодіння транспортними засобами: Солом’янський район а/м «Тойота Ленд Крузер», н.з. АА0777АР, чорного кольору; Печерський район а/м «БМВ Х6», н.з.АА5757ВН, 2008, чорний; Дніпровський район мотоцикл «Сузуки бандит 650С», н.з. АА1131АА, чорний, 2006 р.в. Прийнято міри розшуку.

Інспекторами ДАІ виявлено 13 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, в Шевченківському районі виявлено раніше викрадений автомобіль «Пежо-405», яким незаконно заволоділи невстановлені особи 5 вересня на вулиці Академіка Щусева,44. А в Оболонському районі співробітники ДАІ затримали 22-річного чоловіка, який перебував у розшуку. Зокрема, в Голосіївському районі за підробку документів (свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу) затриманий водій автомобіля «БМВ 520І». Чоловіка доставили до райуправління міліції.

Крім того, до райуправління міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставлено - 1 особу, крадіжку - 1, хуліганство - 1, перевезення вантажу без документів (МАФ) - 1.

ДАІ застерігає – вуличні перегони поза законом!

Державтоінспекція столиці звертається до всіх учасників вуличних перегонів зважити на те, що подібні заходи, якщо на їх проведення немає дозволу, являються незаконними. Такі правопорушення, а саме – перешкоджання руху транспортних засобів, відповідно до частини 3 статі 122 Адміністративного кодексу України, караються штрафом в розмірі від 525 до 680 гривень. Якщо ж рух транспортних засобів взагалі буде заблоковано, то тоді в відповідності до статті 279 Кримінального кодексу України вже настає кримінальна відповідальність, яка передбачає не лише штрафні санкції, але й обмеження волі на строк до трьох років.

Зважаючи на все вище перераховане, управління ДАІ Києва застерігає як організаторів, так і учасників незаконних вуличних перегонів відмовитися від таких незаконних дій. Натомість провести це в рамках закону, наприклад на спорткомплексі «Чайка», де всі бажаючі зможуть помірятися силами своїх транспортних засобів. При цьому не створюючи небезпеки для інших учасників дорожнього руху.


Источник: УГАИ
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015