Порівняльні випробування економічних акумуляторних батарей Volkswagen

14:12 10.09.2012
Порівняльні випробування економічних акумуляторних батарей Volkswagen

Багато хто з наших відвідувачів вже задається питаннями підготовки своїх автомобілів до зими.

Перш за все це стосується проведення діагностик, порівняння якості товарів і послуг на авторизованих та незалежних СТО.

У зв'язку з цим, пропонуємо вашій увазі цікавий матеріал, знайдений нами на одному з німецьких авто-сайтів.

У ньому говориться про дослідження, проведене незалежним інститутом FAKT в Німеччині. Інститутом були проведені порівняльні випробування чотирьох акумуляторних батарей. Деякі з протестованих АКБ продаються і в Україні. Сподіваємося, цей матеріал буде для вас корисним.

Порівняльні випробування економічних акумуляторних батарей Volkswagen - найкраща якість для автомобілів, що старіше 5 років.

Частиною випробувань на холодний запуск було витримування батареї при температурі -20°C на протязі 12 годин

Вимірювання ємкості.

 

По-перше, потужність кожної стартерної батареї вимірювалася при доставці. Це дозволяє фахівцям зробити висновки щодо терміну зберігання, віку та стану батареї. Всі вироби, які проходили випробування, було повністю перезаряджено, та наведені в їх вихідний стан для того, щоб визначити чи кожна батарея відповідає показникам, що наведено на ній. На двох стадіях випробування, економічна стартерна батарея значно випередила своїх конкурентів. На другому місці виявилась Varta Silver, з потужністю 63 А•г, у порівнянні зі вказаним на ній показником у 74 А•г. Інші 2 вироби, обидва з яких було зазначено на потужність 74 А•г, не виправдали очікувань.

 

Стабільність циклу.

 

На цій стадії випробувань, яка визначає термін використання акумулятора, батареї неодноразово піддавались розрядженню та зарядженню. Економічна стартерна батарея 17 разів була розряджена та заряджена, до того, як не змогла надати 10,5 Вольт, зазначених в технічних характеристиках. Інші ж батареї змогли пройти такий вид випробувань лише 7 разів. Економічні деталі також проходять випробування з 55% залишкової ємності. У цьому випробуванні було доведено, що економічна акумуляторна батарея має найбільш тривалий термін використання.

 

Здатність до холодного запуску.


Акумуляторна батарея пройшла випробування в зимових умовах експлуатації та показала гарні результати. Незважаючи на те, що батарея Fiamm Diamond виконала 19 запусків в умовах низьких температур, економічна батарея виконала 14 запусків. Більш того, продукція бренду Volkswagen зайняла перше місце у подальшому вимірюванні енергоємності.

 

Опір глибокій розрядці акумуляторної батареї.

 

На цьому етапі тестування, інститут випробувань імітував ситуацію навмисно залишивши ввімкненим світло на всю ніч, з подальшою оцінкою стану батареї.

На цій стадії було проведено оцінку часу розрядження до кінцевої напруги 6 В. Економічна акумуляторна стартерна батарея витримала 9.62 годин. Тільки Varta Silver протрималася більше (9.96 годин), у той час коли батарея Fiamm витримала лише 8.67 годин.

 

Випробування на вібрації та нахил.

 

Всі батареї, що випробовувалися, за винятком Fiamm Diamond пройшли випробування на вібрацію. Наприклад, в батареї Fiamm, акумуляторна кислота просочувалася з повітряної трубки під час нахилу, так як і під час вібраційного випробування. Проте всі батареї пройшли подальші випробування на працездатність.

Ці випробування показали, що АКБ від Volkswagen, що призначені для уживаних автомобілів, має високий рівень якості. Також випробувачі хотіли б відзначити те, що ці випробування є загальними і результати цих випробувань не можуть бути застосованими до всіх подібних виробів. Опубліковані результати мають відношення виключно до товарів, які було випробувано, і ні до яких інших виробів, які є в наявності на ринку.

 

На завершення можна додати, що в поєднанні з відмінними експлуатаційними характеристиками, акумулятори Економі мають дуже привабливі ціни і доступні тільки в офіційній дилерській мережі Volkswagen.

Випробувані вироби та їх показники


Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015