Водія «смертельного» ДТП 17 серпня у Львові хотіли випустити під заставу у 100 тис. грн

10:01 02.09.2011
Водія «смертельного» ДТП 17 серпня у Львові хотіли випустити під заставу у 100 тис. грн

Вчора, 1 вересня, у Галицькому районному суді Львова відбулося засідання у справі ДТП, яка трапилася 17 серпня на вул. Стрийській у Львові. Наслідком цієї ДТП стала смерть двох молодих людей.

Потерпілі, їх захисник та слідчий наполягали на тому, щоб взяти під варту підозрюваного у скоєнні ДТП – водія автомобіля «Мерседес-Бенц Е280», 21-річного жителя Львова Д. П., бо він, на їх думку, становить загрозу для суспільства.

Це було друге засідання у цій справі, перше відбулося минулого тижня. Однак підозрюваний на суд не з’явився. Його захисник повідомив, що він з 19 серпня перебуває на лікуванні в нейрохірургічному відділенні. У судді показали меддовідку, що Д. П. не можна транспортувати. Захисник підозрюваного також розповів, що за нього внесено заставу у розмір 100 тис. грн, щоб змінити міру запобіжного заходу. Захисник попросив відкласти розгляд подання, доки підозрюваний не з’явиться в суді.

На суді також були присутні потерпілі: сестра загиблого від однієї родини та від іншої родини – двоє рідних братів загиблого. Потерпілі наголошували, що Д. П. слід взяти під варту, оскільки він неодноразово притягувався до відповідальності і становить загрозу для суспільства. Захисник потерпілої сторони Юрій Анохін на суді виступив проти застосування застави. Він зазначив, що було встановлено, що особа підозрюваного перебувала за кермом в момент скоєння ДТП. «До цієї особи шість разів були застосовані адміністративні стягнення за порушення правил дорожнього руху. 29 червня 2011 року його було позбавлено водійських прав, через керування авто в стані алкогольного сп’яніння», – наголосив Анохін.

Проти Д. П. було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст 286 ККУ. У поданні слідчого вимагається взяти підозрюваного під варту, мотивуючи тим, що останній обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі. На думку слідчого, перебуваючи на волі, підозрюваний може заховатися від слідства та суду, перешкоджати встановленню істини у справі. В результаті суддя М. О. постановила дозволити затримання Д. П., 1989 р.н., уродженця м Запоріжжя, мешканця Львова, раніше не судимого, та доставити його в суд для вирішення питання щодо обрання запобіжного заходу.

Як розповів ЗІКу захисник потерпілої сторони Ю. Анохін, коли відбудеться наступне засідання, залежить від дій слідчого, наскільки швидко він зможе доставити підозрюваного до суду. «Ми вважаємо, що ця особа заслуговує найбільш важкого покарання, передбаченого законом. Держава повинна втрутитися в цю ситуацію. Йому світить від 5 до 10 років. На нашу думку, він заслуговує на найважче покарання. Крім цього, ця особа неодноразово була притягнена до адміністративної відповідальності, була позбавлена водійських прав. Зважаючи на характер порушень, вважаємо, що суд повинен прийняти рішення і покарати його відповідно до вимог кримінального закону», – наголосив Анохін.

Брат загиблого І. Н. також у коментарі ЗІКу наголосив, що підозрюваного слід взяти під варту. «Ми вимагаємо, щоб він отримав реальний, не умовний термін. Його потрібно на деякий час ізолювати від суспільства», – сказав він. За інформацією І. Н., наскільки йому відомо, після ДТП підозрюваного не хотіли приймати в жодній лікарні, оскільки не було видимих травм, які потребували його госпіталізації. Тому навряд чи підозрюваний справді не міг з’явитися в залі суду за станом здоров’я. Зараз він перебуває в 5-ій лікарні в нейрохірургічному відділенні. Також експертиза на наявність спирту в крові показала від’ємний результат. Однак рідні в це не вірять. Зокрема, є покази свідків, які вказують на те, що водій «Мерседеса» був п’яний та поводився неадекватно.

Як розповів ЗІКу свідок цієї трагедії, товариш загиблого, який їхав за ним в іншій машині А. Ж., підозрюваний був напідпитку, сперечався з працівниками ДАІ, не пам’ятав, з якої сторони їхав, поводився неадекватно. «Незрозуміло також, чому його 1, 5 год. часу не затримували, не взяли в нього аналіз крові, допоки не приїхали його рідні і не забрали його у «свою швидку», до «своїх лікарів». Можливо тоді б і результати експертизи були іншими», – сказав А. Ж. За його словами, він їхав позаду «Форду», який потрапив в ДТП. А міг опинитися і в цій машині, та, за збігом обставин, цього не відбулося. Трагедія, за його словами, трапилася миттєво, бо «Мерседес» їхав з величезною швидкістю. «Що мене також здивувало: коли працівники ДАІ стояли збоку, вони згадали, що пару днів перед цим уже затримували цього водія за водіння у нетверезому стані. Але до них подзвонили дуже великі чини і вони змушені були його відпустити. Якби його тоді затримали, цього всього могло б не статися…», – каже А. Ж.

Рідні загиблих також просять свідків цієї ДТП зголошуватися.

Нагадаємо, 17 серпня о 2.45 у Львові на перехресті вулиць Стрийська – Володимира Великого сталася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої двоє людей загинуло, а ще п’ятеро – отримали травми різної важкості.

Як встановили співробітники ДАІ, водій автомобіля «Мерседес-Бенц Е280», 21-річний житель Львова, рухаючись вулицею Стрийською, грубо порушив правила дорожнього руху, а саме – перевищив дозволену швидкість руху автомобіля та не виконав вимог забороненого сигналу світлофора, внаслідок чого скоїв зіткнення у межах перехрестя вулиць Стрийська – Володимира Великого з автомобілем «Форд Ескорт», яким керував 30-річний львів’янин, і який здійснював поворот ліворуч на вулицю Стрийську.

Унаслідок цієї ДТП транспортні засоби отримали технічні пошкодження, а водій автомобіля «Форд Ескорт» та його пасажир, 27-річний львів’янин, від отриманих травм загинули на місці аварії.

Водій автомобіля «Мерседес-Бенц Е280» та четверо його пасажирів отримали травми різної важкості. Зокрема, у водія автомобіля – садна та забої м’яких тканин обличчя, садна обох рук, забій грудної клітки, забійна гематома ділянки правого гомілково-ступеневого суглобу. Його було госпіталізовано у травматологічне відділення 8-ї лікарні міста Львова.

У чотирьох пасажирів «Мерседеса», 32-річного, 23-річного та двох 21-річних жителів Львова – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку. Пасажирів було госпіталізовано у реанімаційне та хірургічне відділення 8-ї лікарні міста Львова.

За даним фактом ДТП ведеться слідство. На цей час відомо, що водійський стаж водія автомобіля «Мерседес-Бенц Е280» – 3 роки.

Як повідомили ЗІКу власні джерела, Мерседес їхав зі швидкістю понад 160 км/годину. В останній момент один із пасажирів цієї машини пристебнувся паском безпеки, а тому у нього легші травми, він у лікарні у відділенні нейрохірургії. Інші пасажири перебувають у реанімації.


Источник: zik
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015