Skoda анонсує високопродуктивну версію Enyaq RS Race

19:51 02.05.2024
Skoda анонсує високопродуктивну версію Enyaq RS Race

Чеський автовиробник поділився подробицями про майбутній «заряджений» електромобіль. Розробкою версії для перегонів займається підрозділ Skoda MotorSport.

Повідомляється, що високопродуктивна версія повинна мати ДНК автоспорту в серійному авто. Авто відрізнятиметься розширеним шасі та заниженим кліренсом.

З міркувань аеродинамічної ефективності модель оснастять антикрилами, дифузором та новими бамперами. Всередині встановлять каркас безпеки для жорсткості кузова.

Відомо, що Enyaq RS Race буде лише два сидіння, як у гоночних автомобілів, а окремі деталі будуть полегшені або замінені на нові з композитних матеріалів. Ймовірно, декілька частин інтер'єру взагалі зникнуть, аби зробити автомобіль легшим.

Електромобіль отримає нову трансмісію, а от двигуни та батарея залишаться стандартними від серійного Enyaq RS Coupe.

Міхал Грабанек, керівник Skoda MotorSport, сказав: «Skoda MotorSport розробила свій перший повністю електричний автомобіль у 2021 році. Ми багато чого навчилися, але я думаю, що зараз саме час використати наш досвід».

Він також додав: «Ми створюємо унікальну концепцію Enyaq RS Race, яка продемонструє, як ми можемо перенести ДНК автоспорту на серійні автомобілі, одночасно працюючи над майбутнім».


Источник: 24tv.ua
Фото: Skoda
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015