Машина для розмінування DOK-ING з частковою українською локалізацією пройшла випробування

16:58 08.04.2024
Машина для розмінування DOK-ING з частковою українською локалізацією пройшла випробування

Машина для розмінування MV-4, виробництво, якої частково локалізоване в Україні, пройшла перші випробування. Це важливий крок, адже дозволяє нам не купувати повністю імпортну техніку, а збирати її в Україні, при цьому використовуючи деталі та складові, зроблені в Україні, - повідомили в міністерстві економіки України.

Виробляють цю машину спільно хорватський виробник DOK-ING та українська компанія. Майже рік тому ми поставили перед собою задачу - стимулювати вітчизняне виробництво техніки для розмінування та збільшувати локалізацію іноземної техніки в Україні. Під час Ukraine Recovery Conference у Лондоні українська та хорватська компанії підписали відповідний меморандум. Сьогодні ми бачимо конкретний результат - першу зібрану і частково локалізовану в Україні MV-4.

The partly made in Ukraine MV-4 demining vehicle just passed its tests. It is a joint production of ?? @DOKING_Ltd and ?? company, A3Tech. This is an important step towards more production, service, and prompt repair of #DOKING machines in Ukraine & additional job opportunities. pic.twitter.com/j1gimyAd2y

— Yulia Svyrydenko (@Svyrydenko_Y) April 8, 2024

Українське підприємство А3Tech-Україна зробило великовузлову збірку машини. Також вітчизняні фахівці виготовили робочий вал та елементи робочого органу машини. Частка локалізації в машині склала 15%. Та до кінця року виробники планують збільшити рівень локалізації до 25-30%.

Машину MV-4 протестували на трьох типах ґрунтів, у різних умовах, включно територіями із густою рослинністю. Крім того, її протестували на вибухову міцність, зокрема провівши серію підривів близько 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Після завершення випробувань офіційно розпочнеться процедура сертифікації. Для того, аби цей процес був швидшим і простішим, у березні внесли зміни до системи сертифікації. Локалізація MV-4 - це чудовий приклад співпраці вітчизняних та іноземних виробників. Адже це дозволить не тільки виготовляти, обслуговувати та оперативно ремонтувати машини DOK-ING в Україні, але й створити додаткові робочі місця, підтримувати нашу економіку податками та зборами й дасть сигнал для іноземних інвесторів, що в Україні можна і треба реалізовувати масштабні виробничі проєкти.


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015