Електромобілі можуть «переплюнути» бензинові авто у автопарку Норвегії

21:39 03.04.2024
Електромобілі можуть «переплюнути» бензинові авто у автопарку Норвегії

Електромобілі на дорогах Норвегії незабаром можуть витіснити автомобілі з бензиновими двигунами, та мине ще три-чотири роки, перш ніж їх кількість перевищить кількість дизельних транспортних засобів.

Норвегія залишається лідером з продажу електромобілів, і з початку цього року приблизно 90% усіх нових автомобілів, проданих у країні, були на електротязі. Країна також на шляху до заборони продажу нових бензинових і дизельних автомобілів.

Незважаючи на те, що в останні роки в Норвегії продажі нових електромобілів легко випереджають продажі бензинових і дизельних моделей, дані Управління державних доріг Норвегії показують, що на дорогах країни їздить приблизно 776 003 бензинових автомобілів, 1 068 929 дизельних автомобілів, 339 724 гібриди та 700 358 електромобілів.

Розмовляючи з Reuters, старший науковий співробітник мозкового центру CICERO Роббі Ендрю сказав, що кількість електромобілів незабаром перевищить кількість бензинових авто.

«Якщо ця тенденція збережеться протягом наступних 12 місяців і враховуючи, що продажі чисто бензинових автомобілів зараз незначні, наступного року, або навіть у грудні цього року, на дорогах буде більше нових електромобілів, ніж суто бензинових авто», - зазначив Ендрю.

Зазначимо, що у січні на електромобілі припадало 92,1% усіх нових автомобілів, проданих у Норвегії. Цей показник дещо знизився в березні до 89,3% частково через підвищення процентних ставок і скорочення податкових пільг. У 2023 році уряд скасував звільнення від податку на додану вартість для електромобілів, які коштують понад 500 000 норвезьких крон (46 700 доларів), що зробило їх дорожчими.


Источник: Autogeek
Фото: Carscoops
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015