Honda може відкликати чверть мільйона автомобілів

20:59 12.03.2024
Honda може відкликати чверть мільйона автомобілів

Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) нещодавно почало розслідування певних Honda Insight та Pasports після кількох скарг на випадки фантомного гальмування. Зараз організація шукає більше інформації щодо можливого ненавмисного ввімкнення гальм.

Розслідування, розпочате 7 березня, зосереджено на Insights і Pasports, виготовлених з 2019 по 2022 рік. У документі Управління з розслідування дефектів (ODI) зазначається, що стосовно системи було отримано 46 скарг, в яких стверджувалося, що гальма спрацьовували несподівано, без явних причин. Три з цих випадків призвели до аварії або пожежі, а два - до травмування людей. У документі зазначено, що в рамках розслідування було перевірено 250 712 транспортних засобів.

Важливо зазначити, що це не відкликання, а попереднє розслідування потенційної проблеми. Представник Honda надав наступний коментар:

«Honda прагне до безпеки. Ми знаємо, що NHTSA розпочала попередню оцінку, перший рівень розслідування, щодо обмеженої кількості повідомлень споживачів про ненавмисну активацію системи автоматичного екстреного гальмування. Компанія Honda вже спілкувалася з агентством на цю тему і буде співпрацювати з NHTSA в процесі розслідування, одночасно продовжуючи власну внутрішню перевірку наявної інформації».

Окрім ненавмисної активації гальм, інші параметри, такі як швидкість, місцезнаходження або те, чи був активний круїз-контроль, невідомі. Крім того, немає інформації про те, чому Passport та Insight виділили серед інших моделей Honda, оснащених системою автоматичного екстреного гальмування. Якщо з'явиться більше інформації, ми обов'язково повідомимо про це.

Passport поточного покоління повернувся до Північної Америки у 2019 модельному році. Продажі позашляховика досягли піку в 53 133 одиниці в 2021 році, а в 2022 році впали до 41 306. Insight був не таким популярним. У 2021 році було продано лише 19 431 екземпляр, що стало його найуспішнішим роком. Після 2022 року він зник з американського модельного ряду Honda, продажі якого в тому році склали 7 628 одиниць. Тим часом, Passport все ще продається, а його нова модель знаходиться в стадії розробки.


Источник: Motor1.com
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015