Компанія Lotus вважає, що зможе захопити ринок розкішних електромобілів

21:12 27.02.2024
Компанія Lotus вважає, що зможе захопити ринок розкішних електромобілів

Компанія Lotus Tech зосередить зусилля на найвищому сегменті ринку електромобілів зі своїм позашляховиком Eletre та седаном Emeya, які пропонуватимуться не лише в США та Європі, але й у Китаї. Згодом планується розширення поточної лінійки розкішних електромобілів.

Автовиробник планує здійснити цей план завдяки ресурсам та підтримці свого власника - китайської компанії Geely. Також нещодавно компанія залучила понад 880 мільйонів доларів у вигляді фінансових зобов'язань, завдяки злиттю SPAC.

«До кінця року Lotus буде випускати чотири автомобілі, три з них електромобілі. Ці чотири моделі наразі доступні в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а частина з них також доступна у Великобританії та ЄС. У третьому кварталі цього року в США надійде нова модель електричного SUV, тому різні ринки матимуть різні стратегії, різні пропозиції продуктів і різні умови», - сказав фінансовий директор Lotus Tech Алексіус Лі.

Завдяки такому плану, Lotus Eletre та Lotus Emeya матимуть цінник в діапазоні від 80 000 до 150 000 доларів. Компанія вважає, що сегмент розкішних автомобілів стрімко розвивається, а тому хоче зайняти цю нішу однією з перших.

Цікаво, що такі конкуренти, як Mercedes-Benz, BMW та Polestar, не погоджуються з тезою, що глобальний ринок розкішних електромобілів в ціновому сегменті від 80 до 150 тисяч доларів недостатньо охоплений, а отже - не збираються інвестувати в розробку таких автомобілів.


Источник: 24tv.ua
Фото: Autoblog
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015