На кордоні України та Угорщини відкривають новий пункт пропуску

17:18 23.02.2024
На кордоні України та Угорщини відкривають новий пункт пропуску

На кордоні України та Угорщини з'явиться новий пункт пропуску. Відповідне рішення прийме уряд 23 лютого. Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання уряду.

«Сьогодні уряд прийме рішення про відкриття нового пункту пропуску на кордоні з Угорщиною. Це пункт пропуску «Велика Паладь - Надьгодош», про відкриття якого ми домовилися з нашими угорськими колегами. Він буде працювати для пасажирських автомобілів, і це допоможе зменшити черги та прискорить перетин кордону для наших громадян», - зазначив він.

Крім того, за словами Шмигаля, є домовленність і про розширення роботи ще одного пункт пропуску на кордоні з Угорщиною - «Лужанка - Берегшурань».

«Тепер ним зможуть виїжджати порожні фури без обмежень по вазі, а також рухатися пасажирські та вантажні автомобілі з максимальною вагою до 7,5 тонн. Дуже важлива історія для нашої країни й безумовний успіх нашої політики нового прагматизму у відносинах з Угорщиною», - додпв голова уряду.

Як зазначив прем'єр, у питанні розширення логістики та українського експорту наразі йде робота за багатьма напрямками, «і це дає результат».

«За об'ємами експорту виходимо на довоєнний рівень. У січні експортували товарів на 3,4 млрд доларів. Це майже 10% зростання проти січня минулого року», - навів статистику Шмигаль.


Источник: РБК-Україна
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015