Польща просить скасувати «єЧерги» на трьох пунктах пропуску

17:39 20.02.2024
Польща просить скасувати «єЧерги» на трьох пунктах пропуску

Польща звернулася до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з проханням продовжити пілот зі скасуванням «єЧерги» на пунктах пропуску (ПП) «Нижанковичі - Мальховіце», «Угринів - Долгобичув», а також «Рава-Руська - Гребенне».

Про це заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач повідомив у бліцінтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні ми отримали листа від польських колег із Міністерства інфраструктури, які запропонували нам скасувати «єЧергу» ще на ПП «Рава-Руська - Гребенне». Ми читаємо це і розуміємо, що, напевно, наша остання комунікація на кордоні (під час спільного відвідування ПП - ред.) не досягла мети. Адже ми пояснили, що система електронної черги дуже важлива для країни, ми показали результат, вона справді діє. І вони ніби погодилися», - сказав Деркач.

У цьому листі міститься прохання продовжити пілот зі скасуванням «єЧерги» на «Нижанковичі - Мальховіце», «Угринів - Долгобичув», зазначив Деркач.

Раніше повідомлялося, що дію угоди про скасування «єЧерги» для порожнього транспорту на ПП «Нижанковичі - Мальховіце» було продовжено до 1 березня.

Крім того, на ПП «Ягодин - Дорогуськ» припинився рух вантажного транспорту. Там не пропускають гуманітарні, швидкопсувні вантажі й пальне. Через цей пункт пропуску з України не можуть виїхати порожні вантажівки, які їдуть по критично необхідні товари. Вони змушені чекати у більше ніж 15-кілометровій черзі для порожнього транспорту на пункті пропуску «Нижанковичі - Мальховіце».

Заблокованими для вільного руху вантажівок залишаються «Ягодин-Дорогуськ», «Угринів - Долгобичув», «Устилуг - Зосин», «Шегині - Медика», «Рава-Руська - Гребенне» і «Краківець - Корчова». На території Польщі в черзі перебувають 3 тис. вантажівок.


Источник: enkorr
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015