Tesla збільшить мережу зарядок Supercharger в Ісландії за допомогою автозаправних станцій

21:07 09.02.2024
Tesla збільшить мережу зарядок Supercharger в Ісландії за допомогою автозаправних станцій

Tesla оголосила про плани значно розширити мережу швидкісних зарядних станцій для електромобілів Supercharger в Ісландії через партнерство з мережею АЗС.

На думку американського автовиробника, Ісландія ідеально підходить для масового впровадження електромобілів. Виробництво електроенергії на острові вже майже на 100% відновлюване, що робить електромобілі надзвичайно чистими, а оскільки острів віддалений, то бензин дорогий.

Незважаючи на те, що в столиці - Рейк'явіку - живуть близько 350 000 людей, навколо міста спостерігається значна концентрація населення, і люди мають відносно короткі маршрути, які можна покрити більшістю електромобілів.

Tesla зробила інвестиції в країну, побудувавши мережу Supercharger на всьому острові, яку вона відкрила для всіх електромобілів у 2022 році. Інвестиції окупилися, оскільки у 2023 році Tesla стала найбільш продаваною маркою автомобілів у країні з часткою ринку в 20%. Model Y також побила 35-річний рекорд як найбільш продаваний автомобіль у країні.

Тепер Tesla прагне розширити свою зарядну інфраструктуру в країні, щоб підтримувати зростаючий автопарк. Автовиробник оголосив про угоду з оператором АЗС N1 щодо розміщення 20 нових Supercharger по всій країні. Це значне розширення, враховуючи, що наразі Tesla має лише 9 станцій Supercharger в Ісландії.


Источник: Autogeek
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015