Французький виробник комплектуючих для авто Faurecia позбувся активів у Росії

20:42 17.01.2024
Французький виробник комплектуючих для авто Faurecia позбувся активів у Росії

Активи світового виробника компонентів для авто Faurecia в Росії перейшли фірмі «Формат Інвест», заснованій місцевими топменеджерами виробника. Про це пише «Коммерсантъ».

При цьому одним із співвласників «Формат Інвест» став операційний директор Faurecia в Росії Олів'є Ґріненберже, який для цього у 2023 році отримав російський паспорт.

За словами співрозмовника видання, у Faurecia є право на зворотний викуп.

До російських активів Faurecia входили також компанії «Форесія Інтеріор Луга» (Ленінградська область), «Форесія Інтеріор Тольятті» та «Форесія Автомотив Девелопмент» (Калуга). Частина цих компаній перебувала у стадії реорганізації.

У 2023 році передбачалося, що бізнес «Форесія Інтеріор Тольятті» і «Форесія екологічні рішення» перемістять на новий майданчик в ВЕЗ «Тольятті», де розміщено запущене 2021 року ТОВ «Форесія автомобільні рішення» (сидіння, механізми для автокрісел).

У звіті компанії за 2022 рік повідомлялося, що діяльність групи у РФ «дуже обмежена» - на країну-агресорку припадало 0,4% від загального обсягу продажів у 2022 році проти 1,4% роком раніше. Тоді ж компанія оцінила втрати, пов'язані з припиненням діяльності у РФ, у 130,3 млн євро.


Источник: Mind
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015