Смартфони Самсунг та Android Auto: корисні функції для водія

23:44 02.01.2024
Смартфони Самсунг та Android Auto: корисні функції для водія

Який один з найпопулярніших додатків на Google Play? Якщо дивитись на кількість завантажень, то це буде Android Auto, який встановлено на телефони понад 5 мільярдів разів! Цей додаток, який було запущено у 2015 році, дозволяє під'єднати ваш смартфон до мультимедійної системи авто та користуватися всіма перевагами телефону, не відвертаючи уваги від дороги.


Як під'єднати смартфон до авто за допомогою Android Auto

Перш ніж скористатися перевагами Android Auto на дисплеї вашої автомобільної мультимедійної системи, треба перевірити сумісність. Оскільки додаток з'явився у 2015 році, його підтримують понад 600 моделей авто різних виробників. Але це має бути сучасне авто. Серед підтримуваних моделей ми знайдемо майже всі популярні в Україні марки від Acura та Alfa Romeo до Toyota, Volkswagen чи Volvo випуску 2015 року та пізніше. Повний перелік підтримуваних авто ви знайдете на офіційному сайті Андроїд.

Щодо смартфонів, то дротове під'єднання через USB підтримують телефони на базі Android 8.0 (Oreo) та вище. Якщо ж купили сучасний смартфон Самсунг з Андроїд 9.0 та вище, під'єднати його до мультимедійної системи можна в бездротовий спосіб через стандарт Wi-Fi 5 Ghz. Зазначимо, що з 11-тої версії Андроїд смартфони й інших виробників почали підтримувати бездротове сполучення з авто через Android Auto. Також слід перевірити, чи ваша стерео система може використовувати цей додаток.

Якщо сумісність є, мультимедійний екран відразу після встановлення з'єднання розпізнає операційну систему смартфона Самсунг та виводить основні налаштування. В принципі все зроблено інтуїтивно зрозуміло та доволі просто. А ось переваги очевидні - екран смартфона відтворюється на дисплеї. Керувати додатками можна за допомогою натискань кнопок на кермі, іконок на сенсорному дисплеї, через голосових асистентів або використовуючи Bluetooth навушники.

Можливості Android Auto зі смартфоном Самсунг

Додаток відкриває перед водієм багато можливостей. По-перше, ви використовуєте основні функції смартфона Samsung в режимі Hands Free:

Окремо слід зазначити можливість відтворення музикальних треків. При цьому немає різниці, чи це музика з карти пам'яті, чи зі стримінгових онлайн-сервісів. Голосовий асистент вміє впізнавати голос власника. Ви матимете змогу, наприклад, диктувати йому вголос повідомлення для відправлення їх через месенджери або у вигляді СМС.

Деякі виробники впроваджують функцію цифрових ключів від авто за допомогою Android Auto. Тобто, ви матимете змогу авторизуватися через смартфон Самсунг та відчиняти двері чи запускати двигун смартфоном. На жаль ця функція підтримується лише для останніх моделей Hyundai та Kia у США, Канаді та Кореї.

З останніх нововведень можна виділити ще й такі:

Отже, якщо маєте смартфон Самсунг з Андроїд 10.0 та вище, а також сучасне авто, що підтримує Android Auto, матимете змогу безпечно та без порушення ПДР використовувати майже весь функціонал телефона під час водіння.


Источник: ctrs.com.ua
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015