Toyota перетворила новий Prius на гоночний автомобіль

16:26 27.12.2023
Toyota перетворила новий Prius на гоночний автомобіль

Toyota представила справжній гоночний Prius, який брав участь у 10-годинних пепрегонах на витривалість у Таїланді. Результат нового гонщика - 11 місце в загальному заліку з 63 автомобілів, що стартували, та 6 місце у перегонах на витривалість. Від автомобіля переможця гібрид Toyota відстав на 21 коло.

Зовні цей Prius виглядає як справжній гоночний автомобіль. Він має більший передній спліттер, високе заднє антикрило, занижений дорожній просвіт та 10-спицеві колісні диски.

Інформацію про силову установку нового «гонщика» Toyota, ймовірно, озвучить під час офіційної прем'єри на автосалоні в Токіо. За інформацією Car Watch Impress, новий гоночний Prius укомплетований модернізованим двигуном, який працює на вуглецево-нейтральному паливі. За потужністю він перевершує дорожній автомобіль. Також йому дісталася батарея більшої ємності та модифікована система охолодження.

Попередні кілька років Toyota Prius брав участь у японській серії Super GT. Він комплектувався 3,4- та 5,4-літровими двигунами V8 та різними гібридними системами, у тому числі й суперконденсатором. Новому гонщику навряд чи дістанеться восьмициліндровий двигун, але про це ми дізнаємося тільки 12-14 січня. У ці дні пройде Токійський автосалон 2024 року. Окрім нового Prius на стенді Toyota в Токіо будуть представлені автомобілі, які беруть участь у чемпіонаті світу з ралі та гонок на витривалість, Super GT та інших серіях.


Источник: Авто Центр
Фото: Toyota
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015