Чотири автовиробники утворили альянс по створенню батарей для електромобілів і протистоянню з Tesla

20:05 25.12.2023
Чотири автовиробники утворили альянс по створенню батарей для електромобілів і протистоянню з Tesla

Чотири великі автовиробники об'єдналися в новий альянс. До нього увійшли марки Volvo, Polestar і Lotus, що належать холдингу Geely, а також компанія Jaguar Land Rover (JLR).

Компанії займуться спільним пошуком рішень у галузі поповнення запасу енергії електрокарів та розробкою нового стандарту зарядки для преміальних та люксових моделей, який стане альтернативою північноамериканському стандарту NACS від Tesla.

Про створення нового альянсу було оголошено під час профільної конференції, що відбулася в Китаї. Об'єднання, до якого увійшли Polestar, Volvo, Lotus та Jaguar Land Rover, отримало назву Shanchong (Swift Charge, або «швидка зарядка»).

Водночас Китайська асоціація легкових автомобілів (CPCA) оголосила про те, що з 1 по 17 грудня продаж електромобілів у КНР майже досяг позначки в мільйон штук (942 тисячі екземплярів). Це на 11 відсотків більше ніж за аналогічний період минулого року.

Що стосується зарядного стандарту, то в цій галузі поки помітніше за інших проявила себе Tesla. Американський автовиробник запропонував американський стандарт North American Charging Standard (NACS), на який вже погодилися перейти не тільки Ford і General Motors, а й американські підрозділи Volkswagen Group, Mercedes-Benz, BMW Group, Toyota, Nissan, Subaru, а також згадані JLR, Volvo Cars та Polestar.


Источник: AUTO-Consulting
Назад   ·   Вверх   ·   На главную
© InfoCar.ua 2005 - 2015